Prima pagină » VIDEO-FOTO Zona fostului Obor va fi diferită după ce două mari proiecte de investiții vor fi finalizate
Administrație

VIDEO-FOTO Zona fostului Obor va fi diferită după ce două mari proiecte de investiții vor fi finalizate

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat contractul privind proiectarea și execuția blocurilor NZEB de pe strada Pod de Piatră.

Proiectul, în valoare de 28 milioane de lei, se referă la construcția a 4 scări de bloc cu 64 de locuințe, un loc de joacă și 8 stații de încărcare autovehicule electrice.

Locuințele vor fi adaptate consumului minim de energie.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Un alt proiect derulat în zona fostului Obor este cel privind construcția unei creșe care va deservi 40 de copii antepreșcolari.

”Dragi botoșăneni, am promis și ne ținem de cuvânt. Continuăm dezvoltarea orașului cu un nou proiect care este pe cale să devină realitate. Am semnat contractul de proiectare și execuție lucrări cu asocierea de firme ABC-CON International (lider de asociere), SC Bahm Construcții Civile și Industriale SRL, SC General Construct SRL și SC Arhitectures Projects Development-8 SRL. Aceste companii vor lucra pentru locuințele destinate tinerilor care provind și grupuri sau comunități vulnerabile. Vor fi construite pe amplasamentul fostului obor al orașului. 64 de locuințe de care se vor bucura familii tinere din municipiul Botoșani. Unitățile de locuit, atât pentru tineri cât și pentru specialiști, trebuie să respecte cerințele nZEB plus. Vă asigur că vor fi gata la termen!”, a declarat primarul Cosmin Andrei.