Prima pagină » VIDEO Tîrzioru dă lovitura pentru Săveni cu noile fonduri europene: șosea de centură, pasaj la liceu, zonă de agrement cu pârtie de bob pe șină
Administrație

VIDEO Tîrzioru dă lovitura pentru Săveni cu noile fonduri europene: șosea de centură, pasaj la liceu, zonă de agrement cu pârtie de bob pe șină

Orașul Săveni va atrage noi fonduri europene pentru modernizare și încearcă să devină atractiv și din punct de vedere al turismului, ceea ce va însemna mai multe activități economice, venituri mai mari pentru economia locală.

Urbea condusă de Relu Tîrzioru este una dintre localitățile urbane din România care a pus la punct infrastructura de învățământ și cea a bazelor sportive, cu fonduri guvernamentale și europene, iar în acest an cu încă 10 kilometri de asfalt se va ajunge la un grad de 98% străzi asfaltate. Prin PNRR se eficientizează energetic marea majoritate a blocurilor din oraș, ceea ce va duce atât la economii pentru populație, cât și la o schimbare radicală a orașului.

Primarul Tîrzioru a anunțat noile proiecte care vor fi finanțate prin fonduri europene, iar aici este vorba despre un pasaj în zona Liceului ”dr. Mihai Ciucă” și o șosea ocolitoare care să devieze traficul greu din oraș, dar și o zonă de agrement cu pârtie de bob pe șină, cea mai mare din zona Moldovei.

Zona de agrement va diversifica activitățile economice din zona Săveniului, în special în ceea ce privește atragerea de investiții private în pensiuni și hoteluri & restaurante.

Noile proiecte vor fi finanțate prin actualul exercițiul financiar european.