Prima pagină » Dispreț față de alegători! PSD, USR, AUR, MRS nu și-au stabilit candidații pentru Primărie sau Consiliul Județean Botoșani
Politică

Dispreț față de alegători! PSD, USR, AUR, MRS nu și-au stabilit candidații pentru Primărie sau Consiliul Județean Botoșani

Cu mai puțin de trei luni înaintea alegerilor locale, partidele politice dau dovadă de o lipsă totală de profesionalism și de respect pentru alegătorii din județul Botoșani.

De la marele PSD, la partidele mici, acestea încă nu au anunțat care sunt propunerile pentru funcțiile atât de importante în viața de zi cu zi, cum sunt cele de primar al municipiului reședință de județ sau de președinte al Consiliului Județean Botoșani.

După un adevărat măcel intern, după plecări masive din partid, PNL este singura formațiune politică locală care are candidați nominalizați atât la funcția de primar al municipiului Botoșani, cât și la cea de președinte de Consiliu Județean, Cătălin Flutur și Valeriu Iftime.

Marele PSD Botoșani are candidat anunțat doar în persoana lui Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului reședință de județ. Deși a luat zeci de primari și viceprimari de la PNL, USR, Pro România și ALDE, PSD încă nu a făcut nicio nominalizare pentru candidatura la Consiliul Județean Botoșani, funcția de președinte al CJ fiind ocupată de Doina Federovici.

Cum Federovici este nominalizată de PSD Botoșani să candideze și la alegerile europarlamentare, partidul pare să nu fie capabil să prezinte botoșănenilor un nou candidat ori să anunțe că Doina Federovici va candida pentru un nou mandat.

AUR Botoșani are până acum doar candidat la funcția de primar, pe omul de afaceri Cătălin Silegeanu. Pentru CJ Botoșani, AUR este abia în discuții și negocieri cu mai multe persoane.

USR Botoșani, care este într-o alianță cu Forța Dreptei și PMP, nu are candidați nici pentru Primărie, nici pentru CJ.

Mișcarea România Suverană are candidat anunțat doar pentru Primăria Botoșani, pe omul de afaceri Remus Dăscălescu, dar nicio veste despre vreun posibil candidat la CJ.

În cazul municipiului Dorohoi situația este și mai dramatică, doar PSD îl are candidat pe primarul în funcție, Dorin Alexandrescu, toate celelalte partide fiind ”în analiză”.

Asta înseamnă doar o deprofesionalizare totală a partidelor, o incapacitate managerială a celor care conduc frâiele acestor organizații, dezinteres în ultimii patru ani pentru pregătirea celor care ar trebui să fie cât mai bine pregătiți pentru a conduce comunități locale, dar și dispreț față de alegători, politicienii considerând că botoșănenii nu trebuie să fie informați despre persoanele care vor primi salarii mari și diferite alte privilegii din taxele și impozitele plătite de ei în următorii patru ani.

Politica în Botoșani, ca și la București, după cum vedem, se face lăutărește, fără nicio strategie pe termen mediu și lung, nu are nicio legătură cu vreo doctrină, ci doar cu interesele mărunte personale și de gașcă.

Bogdan CALINIUC