Prima pagină » Primul sat din județ care va fi traversat integral de un drum național cu două benzi pe sens
Administrație Știri locale

Primul sat din județ care va fi traversat integral de un drum național cu două benzi pe sens

Județul Botoșani va avea primul sat dintr-o comună care va fi traversat integral de un drum național cu două benzi pe sens.

După modernizarea drumurilor naționale dintre Botoșani și Vama Stânca, Botoșani și Târgu Frumos, după primele licitații pentru drumul expres Botoșani-Suceava, județul va avea și un sat traversat integral de un drum național cu patru benzi.

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a anunțat că a fost aprobată documentația tehnică aferentă obiectivului de investiții ”Modernizare DN 29B km 3+000 – 6+200” de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Asta înseamnă că satul Cătămărăști-Deal va fi primul cu drum cu patru benzi.

”Am fost direct interesat de avizarea și realizarea acestei investiții întrucât prin aceasta petoată lungimea drumului național 29B care traversează localitatea Cătămărăști-Deal din cadrul comunei Mihai Eminescu se vor construi câte două benzi pe sensul de deplasare, se vor amenaja intersecții semaforizate, treceri de pietoni și un sens giratoriu. În următoarea etapă, se va realiza procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Acest proiect important va contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din localitatea Cătămărești-Deal și la creșterea siguranței în trafic”, a declarat Verginel Gireadă.