Prima pagină » VIDEO Crescătorii de ovine Karakul din toată Moldova au venit la Botoșani. Nechifor: ”Aceste animale de rasă pură sunt viitorul în zootehnie”
Agricultură Economic

VIDEO Crescătorii de ovine Karakul din toată Moldova au venit la Botoșani. Nechifor: ”Aceste animale de rasă pură sunt viitorul în zootehnie”

Fermieri din toată Moldova care au oi din rasa ”Karakul de Botoșani” au venit astăzi la Botoșani la ședința Asociației crescătorilor de ovine Moldoovis.

Ionică Nechifor, președintele Moldoovis, le-a spus crescătorilor de ovine că țelul este salvarea rasei pure Karkul de Botoșani.

”Trebuie să fiți mândri pentru că aveți animale în rasă pură. Eu vreau să salvez rasa pură la Karakul de Botoșani, aceste animale în rasă pură sunt viitorul activității în zootehnie. Cei care au animale în rasă pură sunt furnizorii de material biologic la rasa respectivă. Vreau să salvăm rasa pură și vreau să vă propun câteva chestiuni pe care noi ni le dorim, chiar dacă din punct de vedere financiar 80% este contribuția Asociației Moldoovis iar statul nu vă motivează în a avea o subvenție cum ați avut până în 2023”, a declarat Ionică Nechifor.

Asociația MOLDOOVIS asigură la nivel central reprezentativitatea crescătorilor de ovine din zona Moldovei la negocierile cu Ministerul Agriculturii.