Prima pagină » Federovici anunță că în județ se investesc 1,2 miliarde euro în tronsoane de autostradă, drumuri naționale, viaducte, poduri, drumuri județene
Administrație

Federovici anunță că în județ se investesc 1,2 miliarde euro în tronsoane de autostradă, drumuri naționale, viaducte, poduri, drumuri județene

După ani de ignoranță, a venit și rândul județului Botoșani să primească investiții în infrastructură. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat într-o emisiune la Tele M că valoarea totală a investițiilor în infrastructura rutieră din județ, de la drumuri județene la tronsoane de autostradă, se ridică la 1,2 miliarde euro.

”Valoarea totală a investițiilor, o parte au ajuns în județ, o parte urmează, se ridică la 1,2 miliarde de euro. Drumuri județene, drumuri naționale, drumul expres Botoșani-Suceava, sectorul din autostrada A7 de pe teritoriul județului, podul de la Zvoriștea, stabilizări de teren, centurile ocolitoare”, a declarat Doina Federovici.

 Aceasta a precizat că îmn drumurile județen s-au investit 142 milioane euro în ultimii 4 ani, sunt în execuție lucrări de 60 milioane euro și se adaugă alte 270 milioane euro pentru drumurile aflate încă la stadiu de documentație tehnică.

Apoi, la drumurile naționale Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești valoarea investițiilor depășește 135 milioane euro.

”Avem proiecte naționale, partea de autostradă care trece pe la Tudora, podul de la Vârfu Câmpului peste Siret este de 20 milioane euro, unde toată procedura de realizare a SF a fost finalizată iar CNIAR trebuie să urce în SICAP doar proiectare și execuție, mai avem stabilizarea prin viaduct de la DN 29D, modernizarea drumurilor prin memorandumul pentru vămi și centura municipiului Botoșani, în total 540 milioane euro”, a mai spus Doina Federovici.

Întrebată ce reprezintă investițiile de 1,2 miliarde euro în infrastructura rutieră a județului Botoșani, Doina Federovici a răspuns: ”Simplu, pașaportul nostru spre dezvoltare. Odată cu realizarea acestor mari proiecte nu se va mai vorbi ca unul dintre județele cele mai sărace, ci despre o dezvoltare sustenabilă inclusiv din punct de vedere economic”.