Prima pagină » VIDEO Alunecări de teren la varsantul Pacea. Înainte de a fi transformat în zonă de agrement, versantul a fost consolidat
Administrație Știri locale

VIDEO Alunecări de teren la varsantul Pacea. Înainte de a fi transformat în zonă de agrement, versantul a fost consolidat

Probleme cu alunecările de teren la versantul Pacea, care acum este în șantier pentru amenajarea în zonă de agrement.

O alunecare de teren a apărut în zona din fața terenurilor de tir cu arcul și airsoft, iar aleea a fost decopertată de pavaj în acea zonă.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că va verifica situația apărută.

”Nu s a făcut consolidare pe tot amplasamentul pe care se amenajează versantul, iar dacă sunt probleme le vom rezolva”, a declarat primarul Andrei.

Dar Primăria a avut un proiect distinct de consolidare a versantului înainte de lucrările de amenajare pentru agrement și sport.

Primăria Botoșani amenajează versantul Pacea ca o zonă de agrement cu terenuri de fotbal și baschet, două tiroliene, pistă de alergare, terenuri de tir cu arcul și airsoft, skateparc pe 1400 metri pătrați, castel, căsuțe în copac și zonă de grătar, traseu pentru biciclete prin pădure, alei cu bănci smart.

Prin noul Program Operațional Regional, între versantul Pacea și Aquaparcul Cornișa va fi construită o pasarelă pietonală și pentru biciclete, iar printr-un proiect de construire a trei trasee de biciclete în municipiu, între Pacea și Cornișa va fi construit și un tunel pietonal și pentru biciclete.  

Primele documentații pentru versantul Pacea au fost făcute în 2014-2015, când primar era Ovidiu Portariuc.