Prima pagină » VIDEO Șoptică nu a demisionat! Iftime a venit ca simplu membru în PNL, dar decide cine candidează la Primăria și CJ
Politică

VIDEO Șoptică nu a demisionat! Iftime a venit ca simplu membru în PNL, dar decide cine candidează la Primăria și CJ

Omul de afaceri Valeriu Iftime și deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, au susținut o conferință de presă comună în sediul partidului, fiind prima conferință de presă într-un sediu de partid la care participă vreodată Iftime.

”Nu am demisionat! … Domnul Iftime a semnat adeziunea la PNL! … De 4 ani încerc să îl aduc în partid! … Să vă prezint realizările politice ale PNL… În sfârșit suntem un județ care are atrase investiții de peste un miliard de euro!”, a spus, în linii mari, deputatul Costel Șoptică.

Omul de afaceri Valeriu Iftime a făcut și el niște declarații care au lăsat să se înțeleagă faptul că are susținerea Bucureștiului pentru a prelua conducerea PNL Botoșani, dar nu vrea ca primarii să-l abandoneze în viitoarele lupte cu PSD și AUR din campaniile electorale, și a oferit garanții că PNL va avea pe listele pentru locale oameni de afaceri, oameni noi, nume care să nu fie îmbâcsite și compromise.

”Trebuie să facem echipă… Nu sunt președinte…Nu candidez nici la Primărie, nici la Consiliul Județean…  am o putere mare în partid… pot decide candidații la Consiliul Județean și Primărie… vreau ca pe liste să fie oameni de faceri, nume noi … Sunt niște sondaje… Analizăm… Am timp vreo câteva zile să mă decid dacă voi candida la Consiliul Județean… Aș schimba tot, dar nu se poate… până acum au fost oameni slabi trimiși la București”, a declarat și omul de afaceri Valeriu Iftime.

În concluzie, Costel Șoptică și Valeriu Iftime formează o echipă ciudată la conducerea PNL, formată dintr-un președinte ales și un proaspăt membru care are putere de decizie mai mare decât primul deoarece are susținerea Bucureștiului. Urmează întâlniri cu primarii liberali și cu persoanele a căror nume sunt luate în calcul pentru candidatura la Consiliul Județean și Primăria municipiului Botoșani.