Prima pagină » Finanțare pentru parc fotovoltaic în orașul Flămânzi. Oloeriu a semnat contractul alături de ministrul Burduja
Administrație

Finanțare pentru parc fotovoltaic în orașul Flămânzi. Oloeriu a semnat contractul alături de ministrul Burduja

Orașul Flămânzi va avea parc fotovoltaic astfel încât primăria și instituțiile din subordine să își asigure necesarul de energie electrică. Primarul Dan Oloeriu a semnat contractul de finanțare alături de ministrul Sebastian-Ioan Burduja.

Proiectul se numește ,,Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie pentru consumul propriu în orașul Flămânzi” și va fi realizat în zona Lanului. Valoarea proiectului este de 3.693.773,49 lei, echivalentul a 742.461,03 euro, și este finanțat prin Fondul pentru modernizare implementat de către Ministerul Energiei, condus de liberalul Sebastian-Ioan Burduja. Scopul investiției este de a produce energie verde care să fie utilizată în iluminatul public și pentru consumul instituțiilor publice din localitate, consum care ne costă aproximativ 7 miliarde lei vechi, anual, a declarat primarul Dan Oloeriu.

Vă reamintim că orașul Flămânzi este, în momentul de față, singurul din județul Botoșani care are transport local propriu cu microbuze electrice achiziționate prin fonduri europene.