Prima pagină » PNL: Flutur la Primărie, Cornilă la Consiliul Județean.
Politică

PNL: Flutur la Primărie, Cornilă la Consiliul Județean.

Printre declarațiile ambigue și chiar contradictorii făcute la conferința comună susținută de Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, și Valeriu Iftime, a reieșit și numele celor care au cele mai mari șanse să candideze la Primăria Botoșani și la Consiliul Județean.

Deși la funcția de președinte al CJ ar trebui să candideze cel care este președinte al PNL, potrivit deciziei luate la București, situația de la Botoșani va avea nevoie de o derogare.

Asta pentru că Șoptică va fi înlocuit de Iftime, iar acesta nu vrea să candideze la locale.

Astfel, Cătălin Flutur este principalul liberal care ar putea candida la Primăria Botoșani, dar ”Există și o a doua opțiune!”, au transmis Iftime și Șoptică.

În ceea ce privește Consiliul Județean, potrivit celor doi și ultimului sondaj de opinie realizat în județ, Sorin Cornilă este cam singurul care are un scor peste cel al partidului și este favorit la o candidatură pentru funcția deținută acum de Doina Federovici de la PSD.

Potrivit ultimului sondaj de opinie comandat de PNL, în municipiul Botoșani PSD are 39%, PNL 27%, iar SOS are 6%.

Cătălin Flutur este cel mai bun candidat al PNL, păstrând scorul partidului, în timp ce primarul Cosmin Andrei este cam pe aceeași treaptă cu scorul PSD.