Prima pagină » VIDEO A fost inaugurată Grădinița Șotron, care a fost modernizată cu aproape 4 milioane de lei fonduri europene și locale
Administrație Știri locale

VIDEO A fost inaugurată Grădinița Șotron, care a fost modernizată cu aproape 4 milioane de lei fonduri europene și locale

Grădinița Șotron a devenit cea mai modernă din municipiul Botoșani după ce Primăria a finalizat lucrările de modernizare. Inaugurarea și oficierea ceremonialului religios de sfințire au avut loc sâmbătă, 18 mai.

Zeci de părinți și copii au ținut să fie prezenți la inaugurarea grădiniței, alături de conducerea unității de învățământ, de primarul Cosmin Andrei, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă, inspectorul școlar Cristina Sfeclă.

Lucrările au durat mai bine de nouă luni de zile și au costat 3,9 milioane lei, fără TVA.

Adriana Avădăni a organizat inaugurarea grădiniței alături de părinți și copii și, deși a fost o zi de sâmbătă, aceștia au participat în număr foarte mare. Pentru prima dată, pangliga de inaugurare a fost tăiată atât de director, primar și inspectorul școlar general, cât și de copilașii care așteptau să se întoarcă la grădinița lor.

Pe timpul lucrărilor, copiii au fost mutați în incinta Liceului ”Elie Radu”. La Șotron sunt peste 200 de elevi.

”Mă bucur că ați reușit să ajungeți astăzi alături de noi! Vă mulțumesc tuturor pentru efortul depus pentru modernizarea grădiniței noastre. Toți cei prezenți astăzi aici, și nu numai, ați contribuit la această realizare. O nouă etapă începe pentru copiii noștri, dar și pentru noi. Mai avem un pic de lucru, însă cu toții astăzi am decis că este timpul să revenim acasă”, a declarat prof. Adriana Avădăni, directorul Grădiniței Șotron.

Primarul Cosmin Andrei le-a mulțumit părinților pentru răbdarea de care au dat dovadă.

”A fost foarte greu să ajungem în acest punct. Fiecare investiție, fiecare construcție are nevoie de un sacrificiu. A fost răbdarea dumneavoastră. Am promis de nenumărate ori că vom reveni aici, dar de fiecare dată a intervenit câte ceva. Am făcut modificări la bucătărie, la rețele, pentru că de fiecare dată mai descopeream câte ceva care nu era conform cu ceea ce s-a cerut. Astăzi avem o grădiniță care corespunde celor mai înalte standarde, și vorbesc de standarde de siguranță pentru copii, care sunt foarte importante. Avem aviz ISU cu ieșiri de urgență, cu senzori, cu uși care sunt conforme, tâmplărie și instalații electrice, dotări moderne realizate cu fonduri europene, dar și cu o importantă contribuție de la bugetul local. Am revenit acasă. Doresc să le mulțumesc părinților pentru că au dat dovadă de răbdare chiar dacă mi-au cerut taxiuri pentru a merge la ”Elie Radu”, chiar dacă m-au certat, chiar dacă îmi cereau termene. Mulțumesc pentru răbdare și sper să apreciați ce am făcut aici”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc a spus că în momentul de față Grădinița Șotron respectă cele mai exigente standarde din Învățământ și este o grădiniță cu adevărat europeană.

”Vă mulțumesc pentru înțelegerea de care ați dat dovadă, dragi părinți. Vorbesc astăzi în calitate dublă, de inspector școlar general, dar și de părinte. M-am bucurat că s-a finalizat această lucrare. Îi mulțumesc domnului primar în numele ISJ pentru tot ceea ce face în sistemul educațional botoșănean chiar dacă creează dificultăți în procesul de educație. Ați văzut și dumneavoastră, am văzut și noi, toată această întârziere s-a datorat în primul și în primul rând pentru a asigura siguranța copiilor noștri. Vreau să cred că ați trecut peste tot ce a fost greu pentru că tot ceea ce este frumos se obține greu. Avem astăzi o grădiniță la standarde europene care satisface cele mai exigente nevoi”, a spus Bogdan Suruciuc.