Prima pagină » Vă salut din Botoșani, tărâmul politicienilor implicați în scandaluri sexuale. Moldoveni potenți, romantici!
Politică

Vă salut din Botoșani, tărâmul politicienilor implicați în scandaluri sexuale. Moldoveni potenți, romantici!

Anul trecut am avut un ministru, anul acesta avem un primar implicat într-un scandal sexual. Spre deosebire de cazul ministrului, în cazul primarului e și cu anchetă DNA, e și cu autosuspendări din funcție.

Presupusa amantă ar fi fost angajată într-o direcție a Primăriei, cu subiectele pentru examenul de angajare oferite, potrivit acuzațiilor DNA, chiar de edilul-șef.

Cu o zi înainte la TV era tot despre DNA și despre un ditamai baronul local din Prahova, cu zeci de milioane în joc, zeci de milioane de euro în joc, cu Lamborghini și penthouse de 800 metri pătrați. Iar la Botoșani e despre o presupusă amantă angajată la primărie.

Vă dați seama că Prefectura și CJ-ul nu găsesc unde să se mute cât timp se fac lucrările și cel din Prahova, din PNL, locuia într-un apartament cât toată suprafața de care are nevoie Prefectura Botoșani?

La Botoșani, clasa politică este praf, formată din oameni mici, oameni care gândesc mic, fanarioți de paie.

Un politician de 40 de ani este acuzat de DNA că facea fix ce făceau cei de prin anii 90 și începutul anilor 2000, alții îi buzunăresc pe cei care vor să se angajeze la spital.

Dar credeți că el este singurul? Credeți că doar la PSD își pun amantele să lucreze la stat? NU! Și la PSD și la PNL este la fel, cu soții, copii, amante, fini, fine, cumetri, tot ce au găsit în ogradă. Unii au adus în sistemul birocratic și oameni care muncesc, dar cei mai mulți au adus doar trântori.

Intrați pe Facebook și veți vedea că politicieni, directori și foști directori care abia au scăpat de dosare la DNA sau chiar de procese, persoane care și-au abandonat familiile, care sunt la a nu știu câta soție și la a nu știu câta amantă, și tot orașul știe, s-au trezut să comenteze la adresa primarului și a cazului său.

Într-un an cu atâtea alegeri nici nu știi ce să alegi… și nu pentru viitorul tău, ci al copiilor! Pe cei cu amante, pe cei care fură mai mult, pe cei care și-au adus toată familia să lucreze la stat, pe cei care pozează în sfinți și nu sunt?

Avem o mare problemă de societate în acest an  

Nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar până nu vom avea politicieni care din funcții publice să învârtă scheme din astea ca prin Prahova sau București, cu zeci de milioane de euro, nu ne vom dezvolta. Să nu uităm că minunații noștri au stat pe masă cu 260-280 milioane euro fonduri pentru apă și i-au pierdut pentru că le-a fost frică să se apropie de ei.

Eu nu mai sper la politicienii imaculați, ci doar în cei cu limită.

Bogdan CALINIUC