Prima pagină » Primăria nu a mai putut cumpăra pe nimic fostul cinema ”Luceafărul” din cauza șicanelor PNL din Consiliul Local
Administrație Știri locale

Primăria nu a mai putut cumpăra pe nimic fostul cinema ”Luceafărul” din cauza șicanelor PNL din Consiliul Local

SURSA: Salvati Marele Ecran

Municipalitatea botoșăneană nu a putut cumpăra la un preț derizoriu clădirea fostului cinematograf ”Luceafărul” pentru că PNL s-a opus în Consiliul Local, în primă fază, și s-a transmis cu întârziere către RADEF intenția de achiziție.

Primarul Cosmin Andrei a propus Consiliului Local achiziția clădiri fostului cinema ”Luceafărul” prin compensarea unor datorii pe care Regia de Film le are către municipalitatea. Prin costuri minime, Primăria Botoșani ar fi putut intra în posesia acestei clădiri și ar fi amenajat acolo, potrivit primarului Andrei, un fel de palat al copiilor.

Jocurile politice din CL Botoșani au făcut ca proiectul să nu treacă de votul consilierilor locali PNL, în primă fază, ceea ce a amânat totul cu mai bine de o lună de zile până când a fost repus pe ordinea de zi și în cele din urmă aprobat. Fiind vorba despre un proiect de patrimoniu, proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat și de unii consilieri locali PNL, doar că jocul politic ”deștept” al liberalilor a făcut ca municipiul să rateze un chilipir.

”Nu am reușit să achiziționăm această clădire din cauza votului din Consiliul Local, am întârziat 30 de zile. Am făcut adresă: ”Bună ziua, s-a votat! Transmiteți-ne valoarea cât trebuie să compensăm!”. Și ne-au spus că am întârziat”, a declarat primarul Cosmin Andrei într-o emisiune la Tele M.

Ratând oportunitatea compensării unor datorii prin transferul de proprietate pentru această clădire, urmează ca Primăria să aștepte toată procedura greoaie și de durată de scoaterea la licitație a imobilelor RADEF pentru a avea o nouă ocazia a a prelua, cu costuri mari, fostul cinema ”Luceafărul”.

Mai mult decât atât, datoriile RADEF către municipiul Botoșani vor fi achitate după valorificarea proprietăților.

SURSA FOTO: https://salvatimareleecran.romfilmpromotion.ro/cinema/luceafarul-3/