Prima pagină » Șoptică, după debarcarea lui Achiței: ”Nu l-am înțeles pe domnul Achiței! Noul președinte interimar va fi și candidat la Primăria municipiului Botoșani”
Politică

Șoptică, după debarcarea lui Achiței: ”Nu l-am înțeles pe domnul Achiței! Noul președinte interimar va fi și candidat la Primăria municipiului Botoșani”

Liberalii au început anul în forță și să taie în carne vie acolo unde organizațiile nu funcționează cum trebuie, iar prima și cea mai importantă organizație a cărei conducere a fost decapitată este cea a municipiului Botoșani.

Senatorul Cristian Achiței a rămas fără funcția de președinte al Organizației Municipala PNL Botoșani, iar Biroul Politic al acestei organizații a fost dizolvat, totul în vot în Biroul Politic Județean.

Deputatul Costel Șoptică, președintele Organizației Județene a PNL Botoșani, a declarat că la nivelul organizației municipale a fost o lipsă totală de organizare și de activitate în ultima jumătate de an.

”Decizia se impunea mai demult. Activitatea era dusă aproape spre zero din pricina organizării defectuase, a lipsei de implicare, a acțiunilor și activităților care trebuiau desfășurate. Ai un președinte de organizație municipală și nu își dorește nimic decât funcția de parlamentar. Am avut întâlniri la nivel formal, am avut decizii luate la nivel județean și nu că au nerespectate, ci sfidate. Am avut întâlniri informale cu domnul Achiței și domnul vicepreședinte Flutur încă de la jumătatea anului trecut, dar nu s-a schimbat nimic. Domnul Achiței era președinte și când am întrebat pe cine punem candidat la Primăria a spus cu o nonșalanță de neimaginat că nu are candidat. Nu l-am înțeles pe domnul Achiței! Mă așteptam ca domnul Achiței să vină la ședința de ieri pentru că a fost o zi liberă, iar ședința a fost anunțată cu trei zile în urmă. Decizia de schimbare la municipiu nu a fost a mea, ci a conducerii județene unde au fost doar două voturi împotrivă, atât. Asta arată că tot partidul a constatat lipsa de activitate de la municipiu”, a declarat Costel Șoptică.

Acesta a precizat că în momentul de față el a coordonează activitatea organizației muncipale și că astăzi, luni, 8 ianuarie, la ora 18.00, i-a invitat la o întâlnire pe cei din vechea conducere.

”Nu vreau să pierdem niciun om din vechea conducere, ci vreau doar să se trezească și să munceastă pentru partid. Apoi, viitorul președinte numit interimar va fi și candidat la Primăria Municipiului Botoșani. Am văzut în 2020 că președinte era domnul Vioirel Iliuță și candidat Cătălin Flutur și nu a mers bine. Acum președinte era Achiței și el nu vroia să candideze la Primărie ci doar la Parlamentare”, a completat președintele PNL Botoșani.

Întrebat dacă există varianta ca noul președinte interimar al Organizației Municipale să fie Cătălin Flutur, care va candida la funcția de primar al municipiului Botoșani, Costel Șoptică a spus că ”în momentul de față orice variantă este posibilă”.