Prima pagină » Un om de afaceri îl desființează pe Șoptică: ”O să facă praf PNL Botoșani. Se teme de oamenii puternici… Gireadă… Va scăpa și de Cornilă”
Politică

Un om de afaceri îl desființează pe Șoptică: ”O să facă praf PNL Botoșani. Se teme de oamenii puternici… Gireadă… Va scăpa și de Cornilă”

Omul de afaceri Dumitru Balan, vicepreședinte al pardidului Dreapta Liberală la nivel național, l-a criticat pe deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, pentru desființarea organizației municipale.  

Decizia acestuia de decapitare a conducerii Organizației Muncipale PNL Botoșani, prin debarcarea președintelui Cristian Achiței și dizolvarea Biroului Politic Municipal, este văzută de către Balan ca o reglare de conturi și o încercare de a scăpa de oamenii puternici din partid.

Prezent într-o emisiune la Tele M, Dumitru Balan a declarat că tot mediul politic știe că Șoptică nu este un om de cuvânt, iar el personal a fost țepuit de liderul PNL care nu și-ar fi respectat înțelegerile politice avute cu Dreapta Liberală.

”Nu este un om de cuvânt. Prin viclenia asta nu va duce PNL prea departe. Am avut o înțelegere cu el… am fost credul pentru că am bătut palma cu el și nu s-a ținut de cuvânt nici la locale, nici la celelalte. Eu m-am bazat pe el, dar este un om absolut neserios. O să facă praf organizația la Botoșani, iar oamenii apropiați știu că Șoptică nu se ține de cuvânt. Cu domnul Achiței… te apuci tu acum să rămâi fără arme înainte de a te duce la război? A fost o reglare de conturi… Trebuia să îl pună să candideze pe Flutur, dar a spus că a pierdut la ultimele alegei. Dar el a pierdut la câteva zeci de mii de voturi când a candidat împotriva doamnei Federovici, nu trebuia să plece? Nu are nevoie de oameni puternici, iar în ultimii ani nu a mai venit nimeni în partid. Prin desființarea Municipiului a făcut un lucru prost, foarte dăunător pentru partid. Pulverizează PNL Botoșani”, a declarat Dumitru Balan.

Acesta și-a continuat tirul acuzator și a precizat că Șoptică face tot posibilul să scape de oamenii puternici din PNL Botoșani.

”Mai sunt oameni puternici de care Șoptică se teme. Este Verginel Gireadă. El ar putea să candideze la Județ. Este un foarte bun primar, este bătăios, e muncitor, are energie. Mă gândesc că ar fi fost un candidat bun la funcția de președinte. Nu știu dacă va mai dori să fie primar la Eminescu, poate își va dori un post de parlamentar. Am auzit că pe domnul prefect Sorin Cornilă vrea să îl pună președinte interimar și să candideze interimar. Prefectul ar fi mai bun dacă ar fi candidat la județ, este tânăr, are timp să crească. L-a băgat la municipiu într-o bătălie unde știe că va pierde. Va scăpa și de Cornilă! Tu vrei să rămâi acolo pe viață, dar lumea nu vede nimic nou și s-a cam săturat de vorbe”, a mai adăugat Dumitru Balan.

Omul de afaceri susține că oamenii politici de dreapta cu adevărat au început să plece din PNL spre Alianța Dreapta Unită.

”Dreapta Unită ia fața PNL-ului. Mulți dintre cei care sunt cu gândire de dreapta vor merge la Alianța Dreapta Unită care va fi înaintea PNL-ului. Se poartă unele discuții și există probabilitatea ca unele forțe din PNL să vină către Dreapta Unită. Dacă oamenii vor vedea că la Dreapta Unită sunt cu adevărat oameni de dreapta, ce șansă mai are PNL la nivel de țară? Pentru că la drept vorbind mulți din PNL cam lustruiesc ghetele celor din PSD”, a concluzionat omul de afaceri Dumitru Balan.

250x250x

250x250x