Prima pagină » De la ZERO la 19 kilometri de asfalt pe drumurile comunale din Nicșeni
Administrație Știri locale

De la ZERO la 19 kilometri de asfalt pe drumurile comunale din Nicșeni

A doua zi din noul an a adus pentru comuna Nicșeni un nou proiect de modernizare a drumurilor locale. Dacă până în mandatul 2020-2024 Nicșeni era una dintre puținele comune din județul Botoșani care nu avea atrasă nicio investiție din fonduri europene, situația s-a schimbat radical.

De la proiecte de modernizare a școlilor și grădinițelor, de înființare a rețelei de apă și canalizare, construire centru pentru copii și până la asfaltări, actuala administrația publică din Nicșeni încearcă să atragă toate finanțările la care se poate încadra ca eligibilitate.

Primarul Claudiu Bulboacă a anunțat că pe 2 ianuarie 2024 a depus proiectul,,Modernizare a infrastructurii de bază în comuna Nicșeni, județul Botoșani!’’, care vizează asfaltarea a 5,675 km de drumuri(n.r.: cele marcate cu galben).  

”Alături de proiectul “Reabilitarea și modernizarea drumurilor din comuna Nicșeni, județul Botoșani” care este marcat prin culoarea albastră al cărui stadiu este: comisia tehnico-economică a Ministerului Dezvoltării care însumează 8,905 km, plus cel în desfășurare prin Programul Național de Investiții,,Anghel Saligny’’ care este marcat prin culoarea mov și însumează 4,615 km! Cu speranța că evaluările vor merge în ritm alert, nu pot decât să concluzionez că până la sfârșitul actualului mandat comuna noastră va avea 19,195 km de drum modernizat la standarde de trai normale! Ca și idee comuna Nicșeni are 47 de km de drum sătesc”, a declarat primarul Claudiu Bulboacă.