Prima pagină » VIDEO-FOTO 150 de turiști din București au venit în Botoșani pentru 1 Decembrie. O parte se întorc și la Revelion
Visit Botoșani

VIDEO-FOTO 150 de turiști din București au venit în Botoșani pentru 1 Decembrie. O parte se întorc și la Revelion

150 de bucureșteni au ales să sărbătorească la Botoșani Ziua Națională a României. Au avut un 1 Decembrie de vis la Vorona și au încheiat ziua cu hora unirii pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

2 decembrie a fost pentru aceștia ziua în care au vizitat comunitatea rușilor-lipoveni, s-au plimbat prin Centrul istoric însoțiți de gizi turistici, au mers la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” și au vizitat municipiul Dorohoi.

Mâncarea moldovenească, modul în care a ales Vorna să marcheze Ziua Națională, istoria clădirilor din Centrul vechi, casele memoriale Mihai Eminescu și Nicolae Iorga, dar și comunitatea rușilor-lipoveni au fost aspectele care au făcut ca o parte dintre bucureșteni să își dorescă să revină la Botoșani.

”Am fost și la Revelionul 2023, dar am inclus Botoșani și pentru Revelionul 2024, iar la jumătatea lui ianuarie vom veni pentru revelionul pe rit vechi în comunitatea rușilor-lipoveni”, a spus Costin Corboianu de la Scorilo Travel.

Una dintre bucureștencele venite în Țara de Sus pentru a sărbători Ziua Națională a spus că ”Vorona este un loc aparte în țară”. O altă bucureșteancă a declarat că a vrut să vadă cu ochii ei pietrele pe care sunt trecute strofele din Luceafărul. Uspenia, biserica în care a fost botezat marele Mihai Eminescu a fost un punct de maxim interes în Centrul istoric al municipiului pentru tot grupul de bucureșteni.

Reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani susțin că sunt mai multe agenții de turism care au început să vină lunar în botoșani cu autocare de turiști, turismul începând să fie de maxim interes atât pentru autoritățile locale, cât și pentru mediul de afaceri din HoReCa.

https://www.facebook.com/100074114016263/videos/1548068742631127