Prima pagină » Cupa Cornișa la Curling, 8-9 decembrie. Prima competiție de curling din regiunea Moldovei
Știri locale Visit Botoșani

Cupa Cornișa la Curling, 8-9 decembrie. Prima competiție de curling din regiunea Moldovei

Prima competiție de curling din regiunea Moldovei se va desfășura în municipiul Botoșani, în patinoarul din cadrul complexului Cornișa Aquaparc&Sports.

Consilierii locali din Botoșani au aprobat parteneriatul Direcției de Sport și Agrement cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani pentru organizarea acestei cupe.

Primul campionat regional de curling, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani în parteneriat cu Cornișa Aquapark&Sports Botoșani, va reuni în județul nostru profesori din județele: Iași, Bacău, Suceava, Neamț, Vaslui și Botoșani. Fiecare echipă are în componența sa cinci membri.

„Cupa Cornișa” la curling, ediția I, se va desfășura la baza de Agrement Cornișa AQUA PARK Botoșani, în perioada 08-09.12.2023.

”Competiția are drept scop formarea și familiarizarea cadrelor didactice în jocul de curling și  promovarea acestui sport în rândul elevilor din învățământul preuniversitar. Obiectivul final vizează organizarea unei competiții de curling în rândul elevilor botoșăneni până la sfârșitul anului școlar 2023-2024. Curling este un joc de îndemânare, iar curlerii joacă pentru a câștiga și nu pentru a-și umili adversarii. Un jucător adevărat nu va căuta niciodată să își distragă adversarul sau să îl încurce în timpul jocului”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspector școlar general printr-un comunicat de presă.