Prima pagină » Cătălin Flutur, candidatul AUR la Primărie. Dan Nechifor, candidatul PNL. ZVONURILE din politică
Politică

Cătălin Flutur, candidatul AUR la Primărie. Dan Nechifor, candidatul PNL. ZVONURILE din politică

Deși unii cred că mandatele lor de 4 ani sunt… infinite și că mai au foarte mult până la viitoarele alegeri, realitatea este că peste câteva luni vom avea alegeri, toate alegerile posibile.

Cine candidează la Consiliul Județean, cine candidează la Primăria Botoșani și cine pe listele pentru alegerile Parlamentare  sunt subiectele care rup prieteniile din partidele politice, care arată bisericuțele mai vechi sau mai noi formate între diferiți membri.

Cele mai multe zvonuri vin din partea AUR și a PNL, unele dintre ele viind legate între ele, în timp ce la PSD vor candida cei care deja ocupă funcțiile, iar la USR se așteaptă o decizie concretă privind posibila candidatură pe liste comune cu PMP și Forța Dreptei.

Cătălin Flutur candidatul AUR la Primăria Botoșani este zvonul care tulbură apele și la AUR, dar și la PNL.

Liberalii trebuie să își stabilească toți candidații la alegerile locale până pe 15 decembrie, dar de vreo două săptămâni a revenit în piață zvonul potrivit căruia Cătălin Flutur ar candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Botoșani din partea AUR. Acest zvon a fost intens circulat în 2022 și începutul lui 2023. Politicienii care susțin acest zvon are la bază prietenia dintre Cătălin Flutur și George Simion, faptul că fostul primar a fost la nunta liderului AUR, dar și trendul ascendent al AUR în sondaje și că este poziționat peste PNL, ceea ce ar spori șansele lui Flutur.

AUR are însă un membru care ar vrea să candideze la funcția de primar, antreprenoarea Mihaela Stoiciuc Vasilică.  

Cine va candida din partea PNL la Primăria Botoșani? Aceleași surse susțin că fostul prefect Dan Nechifor, care a pierdut la câteva voturi alegerile pentru președinția PNL Botoșani, ar fi viitorul candidat PNL la funcția de primar al municipiului reședință de județ.

Totuși, surse din PNL susțin că în urma ultimelor discuții de la vârful partidului, Cătălin Flutur ar fi declarat că va candida la Primăria Botoșani din partea liberalilor. Acesta a candidat la Primăria Botoșani din partea PNL în 2004, 2016 și 2020, în 2008 din partea PDL, iar în 2012 din partea Mișcării pentru Botoșani(PDL-PNȚCD).

Din partea USR cel mai probabil va candida unul dintre consilierii locali Raluca Curelariu sau Marcel Ghiorghiță. Dacă Ghiorghiță va fi candidatul la Primărie, Curelariu ar putea candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, dar aici totul se poate schimba prin imparțirea candidaturilor cu Forța Dreptei și PMP, Viorel Iliuță putând fi un nume sonor pentru viitoarele alegeri.

Până acum nu a fost niciun zvon din partea AUR cu privire la o posibilă candidatură la funcția de președinte al Consiliului Județean, dar situația se va schimba prin alianța cu Partidul Republican și Partidul Alianța Național Țărănistă.

La PNL se prefigurează o nouă candidatură a lui Costel Șoptică în fața social-democratei Doinei Federovici, actualul președinte al CJ Botoșani.

În ceea ce privește PSD, candidaturile lui Cosmin Andrei pentru un nou mandat de primar și a Doinei Federovici pentru unul de președinte al CJ par bătute în cuie. Singura speranță pentru adversarii PSD ar fi o candidatură a Doinei Federovici la Europarlamentare, având în vedere că este și președintele Organizațeii Femeilor Social-Democrate la nivel național, dar cu toate acestea Federovici ar opta pentru alegerile locale.

Repet, în afara candidaturii lui Cosmin Andrei pentru un nou mandat de primar, toate celelalte variante sunt doar zvonuri.

În ceea ce privește candidaturile pentru Senat și Camera Deputaților, listele de pretendenți sunt uriașe, iar numărul de locuri este de doar 9 și vor provoca lupte urâte în interiorul partidelor.

Bogdan CALINIUC