Prima pagină » Dorinel Cosma, senator AUR: Partidele care au înrobit România ultimelor trei decenii au ieșit la vânătoare de voturi
Politică

Dorinel Cosma, senator AUR: Partidele care au înrobit România ultimelor trei decenii au ieșit la vânătoare de voturi

Controversata plafonare a plăților în numerar, ca și disputa măririi pensiilor în 2024, sunt doar o imagine în oglindă a fățărniciei politice a partidelor aflate la guvernare. Uite legea – nu e legea, astăzi facem – mâine desfacem, dar nu ne atingem de privilegiile prietenilor din structurile și entitățile economice sau oculte. Curat murdar, ar spune și acum maestrul Caragiale.

Bunăstarea seniorilor, a părinților și bunicilor care au cotizat o viață la stat, stabilitatea financiară și predictibilitatea economică a țării, siguranța zilei de mâine a tinerilor și familiilor care nu mai vor să ia calea bejaniei spre alte țări, rămân cosânzene despletite în poveștile fantasmagorice cu autori politici.

Nu vor în ruptul capului să vadă că românii s-au deșteptat. După ce au mai avut astfel de episoade din ciclul Pinochiada, au pus iar pe masa amăgirii poporului sceneta evaziunii fiscale, care ar fi de vină pentru toate pocinoagele din România. Miza limitării plăților cash nu a fost și nu este diminuarea sau eradicarea evaziunii fiscale, ci protejarea profiturilor băncilor.

Partidele care au înrobit România ultimelor trei decenii au ieșit la vânătoare de voturi. Pentru a face culoar altor promisiuni în campaniile electorale de la anul. De fapt arborează cam aceleași gogorițe de până acum, dar cu fundițe mai cochete. PSD și PNL și-au pus de pe acum mănușile de salvatori providențiali ai țării. De parcă până acum nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase și nicidecum nu a fost vorba despre ei timp de 30 de ani. Dar se autoamăgesc. Nu vor cu niciun chip să vadă, să accepte și să înțeleagă că mâinile, mănușile și obrazul le sunt pătate, năclăite de jalea românilor.

Românii au nevoie de ceea ce au aclamat la evenimentele din 1989. Vor să fie ascultați și respectați în țara lor, vor să aibă un loc de muncă, un acoperiș deasupra capului în vatra satului părintesc, o minimă siguranță că ai lor copii vor avea o viață și posibilități mai bune decât au avut ei înainte și după 1989. Libertatea de a vorbi și de a nu fi ascultat de nimeni nu mai este deajuns.

Au ieșit la vânătoare fără să își re-evalueze resursele, arsenalul, frontul actual al bătăliei politice. În ofensiva înrobirii ireversibile a românilor, țintele sunt cam aceleași. PSD vizează cu precădere segmentul pensionarilor, iar liberalii pe cel al tinerilor îngroziți că vor trebui să suporte impozite și taxe noi, suplimentare, pentru a susține pensiile altora. În condiții de salarizare mizere. În 2016 tot PSD a promis , ca și acum, majorarea cu 40% a pensiilor, iar PNL s-a opus, pentru ca, în final, în 2020 guvernul lui Orban să opereze o majorare cu 14%. Acum ambele partide sunt la guvernare și nu fac decât să pună în scenă un circ regizat prost, cu scopul de a-și fura unul altuia din voturi. Iar în culise discuțiile lor sunt cu siguranță tot în perspectiva unei guvernări comune din 2024.

Toate acestea confirmă că cele două partide de la guvernare nu au soluții pentru problemele românilor, sau dacă le au sau le pot identifica nu le vor aplica pentru simplu fapt că nu se intersectează nicăieri interesul românilor cu interesele lor.

Dorinel Cosma

senator AUR Botoșani