Prima pagină » VIDEO 500.000 lei pentru demolarea structurii de beton de lângă Parcul Eminescu, din spatele Nova Apaserv
Administrație Știri locale

VIDEO 500.000 lei pentru demolarea structurii de beton de lângă Parcul Eminescu, din spatele Nova Apaserv

Primăria și Consiliul Local Botoșani au decis să aloce 500.000 lei pentru a demola scheletul din beton moștenit din perioada comunistă, de lângă Parcul Mihai Eminescu, din spatele sediului Nova Apaserv.

Consilierii locali au aprobat la ultima ședință alocarea a jumătate de milion de lei pentru acest proiect.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că lucrările vor fi scoase la licitație și demolarea efectivă va începe în prima parte a anului viitor.

După eliberarea terenului va fi, cel mai probabil, amenajată o parcare până la luarea unei decizii de construire a vreunei clădiri.

Pe acel loc, înainte de 1990 s-a vrut construirea unui bazin de înot. Nicio administrație de după Revoluție nu a avut capacitatea de a pune în valoare acea structură din beton și timpul a dus la degradarea ei, potrivit unei expertize realizată în urmă cu ceva timp.

Terenul pe care este amplasată structura de beton este în zona ultra-centrală a municipiului Botoșani, fiind învecinat de Parcul Mihai Eminescu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, Nova Apaserv și Inspectoratul de Stat în Construcții.