Prima pagină » A făcut ceva bun și Guvernul! Oamenii de afaceri din Botoșani salvează ”Din străbuni, din oameni buni”, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă
Administrație Știri locale

A făcut ceva bun și Guvernul! Oamenii de afaceri din Botoșani salvează ”Din străbuni, din oameni buni”, Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă

Dincolo de partea comercială a sărbătorilor de iarnă, noi încă mai avem tradiții, încă mai avem obiceiuri și o moștenire pe care suntem obligați să o ducem mai departe.

Decizia Guvernului ca autoritățile locale să nu mai finanțeze evenimentele de sfârșit de an pentru a acoperi gaura din buget produsă de cheltuirea iresponsabilă a banilor de către Guvern a generat o situație fără precezent în comunitatea locală.

Consiliul Județean Botoșani nu mai are posibilitatea de a finanța organizarea Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, acea paradă tradițională a sărbătorilor de iarnă.

Când ești la un pas să pierzi ceva drag te implici pentru a salva totul. Așa a făcut și omul de afaceri Răzvan Baltă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a anunțat că ”Ediția a XLVIII-a va beneficia de sprijinul mediului de afaceri din Botoșani, coagulat de domnul Răzvan Baltă. Ne bucurăm că oamenii cu drag de frumos susțin continuitatea tradițiilor și anticipăm că Festivalul „Din străbuni, din oameni buni…” din acest an va aduce în fața botoșănenilor un regal de datini și obiceiuri de iarnă!”.

Și Răzvan Baltă a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care le cere oamenilor de afaceri să sprijine demersul său și să salveze sărbătorile de iarnă la Botoșani. ”Stiti ca nu e pentru notorietate… nu este cu tenta politica și nu este cu nici un interes ascuns… pur si simplu, unul din lucrurile frumoase care se întâmplă în micul nostru oras, trebuie sa continue… FESTIVALUL de DATINI și OBICEIURI de IARNA! Incercam sa-i dam o amploare mult mai mare, mizam pe un record de peste 1000 de participanți înscriși, cu numeroase ansambluri din afara judetului, cu transmisiuni live pe televiziuni și în mediul on-line, cu acoperirea tuturor zonelor orasului! Va invit alături de noi, atât ca sponsori cât și ca participanți, sa ne bucuram impreuna de magia acestui festival, duminica, 17 decembrie!”, a postat Răzvan Baltă.

Și Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani a declarat: ”Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă ”Din străbuni, din oameni buni”, cel mai îndrăgit și așteptat eveniment cultural organizat anual de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, se va desfășura și în 2023 așa cum am anunțat săptămâna trecută. Salut inițiativa domnului Răzvan Baltă de a se implica și a coagula în jurul său oamenii cu drag de tradiții. De astăzi și până pe 29 noiembrie 2023, participanții din județ pot completa și trimite la Centrul de Creație fișele de înscriere la cea de a XLVIII-a ediție a Festivalului ”Din străbuni, din oameni buni”.