Prima pagină » VIDEO S-a deschis al treilea cabinet stomatologic școlar în Botoșani. Primarul Andrei: ”Consultații și tratamente în mod gratuit pentru elevi”
Administrație Știri locale

VIDEO S-a deschis al treilea cabinet stomatologic școlar în Botoșani. Primarul Andrei: ”Consultații și tratamente în mod gratuit pentru elevi”

Primăria Municipiului Botoșani a deschis al treilea cabinet stomatologic școlar, al doilea în acest an.

Astăzi am deschis un nou cabinet stomatologic școlar, amenajat în incinta Liceului Alexandru cel Bun!

Am susținut că îmi doresc ”Sănătate la stat la fel ca la privat” iar un aspect pe care îl tratăm cu foarte mare atenție se leagă de sănătatea copiilor noștri! Ca și la cabinetul școlar de la Școala Gimnazială nr. 13, deschis la începutul acestui an, și aici se pot adresa copiii de la toate unitățile de învățământ, unde vor putea beneficia de consultații și tratamente de specialitate în mod gratuit! Condiția e ca pacienții să aibă carnet de elev și să nu fi împlinit vârsta de 18 ani!

Punem accent pe profilaxie și din acest motiv insistăm ca elevii să se adrese cabinetelor medicale stomatologice pentru a afla tot ce trebuie pentru o igienă orală adecvată. De exemplu, la cabinetul de la Școala nr. 13, 300 de elevi au beneficiat de sfatul medicului iar 500 au fost consultați”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Mircea Magdalena, administratorul public al Primăriei Botoșani, a declarat că investiția s-a ridicate la 150.000 de lei și a fost susținută integral din bugetul local.

În acest cabinet va activa medicul Mirela Ioana Simion, care are 31 de ani, este din Brăila și a studiat în Iași, soțul ei fiind tot medic dentist.

Este al treilea cabinet stomatologic din municipiul Botoșani, după cel de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga și Școala Gimnazială nr. 13.