Prima pagină » Drumul Buzieni-Zăicești va fi asfaltat cu fonduri europene. Primăria Bălușeni depune proiect de un milion de euro
Administrație Știri locale

Drumul Buzieni-Zăicești va fi asfaltat cu fonduri europene. Primăria Bălușeni depune proiect de un milion de euro

Primăria comunei Bălușeni va depune un proiect de asfaltare a unui drum de interes local pentru a obține fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului Național Strategic 2023-2027.

La propunerea primarului Claudiu Doroftei, Consiliul Local Bălușeni a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de asfaltare a drumului Buzieni-Zăicești.

”Pe 20 octombrie se deschide sesiunea de depunere și noi avem un proiect prin care încercăm să obținem finanțarea maximă prin acest program, care este de un milion de euro. Eu propun ca banii să fie folosiți pentru asfaltarea drumului Buzieni-Zăicești, plecând din drumul european și ieșind în drumul european care traversează comuna”, a declarat primarul Claudiu Doroftei.

Acesta a declarat că Primăria Bălușeni va asfalta în fiecare an tronsoane de drum din fonduri proprii, dar va depune proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală dacă va fi eligibilă pentru obținerea banilor necesari investițiilor.

În octombrie începe turnarea asfaltului și prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, până acum fiind făcute lucrări la fundația drumurilor locale prinse în proiect, la poduri și podețe.