Prima pagină » VIDEO Școlile din Bălușeni și Dracsini, duse în viitor cu două milioane de euro. Pompe de căldură, panourile fotovoltaice, laboratoare de informatică și chimie
Administrație Știri locale

VIDEO Școlile din Bălușeni și Dracsini, duse în viitor cu două milioane de euro. Pompe de căldură, panourile fotovoltaice, laboratoare de informatică și chimie

Școlile din comuna Bălușeni sunt modernizate și duse în viitor din punct de vedere al dotărilor cu o investiție de două milioane de euro din fonduri europene.

Primarul Claudiu Doroftei, la primul mandate de edil-șef, a început cel mai amplu proces de modernizare a infrastructurii școlare din comuna Bălușeni iar fondurile europene sunt baza acestui plan local.

Două milioane de euro au fost atrase prin Programul Operațional Regional pentru modernizareas celor după unități de învățământ.

”Sunt foarte mulțumit de ritmul lucrărilor mai ales că vorbim de turnarea de stâlpi de rezistență, ceea ce școala de la Bălușeni nu avea, de subzidiri de adâncime. La sfârșitul anului vom finaliza partea de construcție, urmând să avem și dotările. Școlile vor avea, pe lângă clasele modernizate, și laboratoare de informatică, chimie și fizică”, a declarat primarul Claudiu Doroftei.

Ambele săli vor fi încălzite cu pompe de căldură și vor avea și panouri fotovoltaice montate pe acoperiș pentru aport de energie electrică.

După finalizarea proiectului de modernizare a școlilor, primarul Doroftei a anunțat că vor fi făcute noi investiții.

”La Școala Bălușeni vom amenaja din venituri proprii un teren de sport modern, iar la Școala Dracsini avem un proiect finanțat din fonduri guvernamentale de construire a unei săli de educație fizică”, a completat primarul comunei Bălușeni.