Prima pagină » VIDEO Un primar modernizează cu 30 milioane euro spitalul din localitate. Arată ca unul privat
Administrație Știri locale

VIDEO Un primar modernizează cu 30 milioane euro spitalul din localitate. Arată ca unul privat

În timp ce Guvernul pierde sute de milioane de euro fonduri europene din PNRR pentru Sănătate, primarul unui municipiu din nordul Moldovei reușește să atragă câteva zeci de milioane de euro tot din fonduri europene pentru spitalul din urbea pe care o conduce.

Este vorba despre Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, cel care a reușit cu adevărat performanța de a atrage investiții de 30 milioane euro din fonduri europene pentru Spitalul Municipal Dorohoi.

10 milioane euro au fost investiți doar în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului din Dorohoi, iar inaugurarea a fost făcută în această săptămână. Ambulatoriul a fost dotat cu aparatură de peste 3 milioane euro reușind ca în ceea ce privește Laboratorul să fie la nivelul dotărilor de bază a spitalelor universitare.

”Este vorba despre un muncă de ani de zile, despre studii și proiecte la care s-a lucrat mult, am investit mult, dar acum culegem roadele. A fost o colaborare între administrația locală și personalul medical, conducerea Spitalului Dorohoi, pentru că noi am făcut toate eforturile pentru atragerea finanțărilor europene, iar la partea de dotări am colaborat cu medicii și am luat aparatura pe care ei au visat să lucreze la Dorohoi”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Lucrările sunt efectuate de compania ABC-Con Internațional, cea care a câștigat și licitația pentru extinderea secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati”.

Mihai Cătălin Tarniță, directorul general al companiei, spune că proiectul a fost unul provocator și va reprezenta una dintre lucrările etalon ale ABC-Con Internațional.

”Un proiect extreme de complex prin care am schimbat un spital construit în urmă cu 50-60 de ani, la standardele de atunci, într-o unitate medicală de top la cele mai ridicate standarde europene. Un proiect de modernizare la care am lucrat și lucrăm încă fără a opri activitatea unității medicale”, a declarat omul de afaceri Mihai Cătălin Tarniță.

Spitalul modernizat de ABC Con Internațional prin finanțările atrase de Primăria municipiului Dorohoi arată ca un spital privat nou. Fațada este din cel mai bun material existent pe piață, fiind o fațadă ventilată, care asigură un plus la capitolul eficiență termică și oferă un aspect deosebit, căldura va fi asigurată cu 7 pompe de căldură montate deja, toate instalațiile au fost refăcute cu material de cea mai bună calitate, saloanele au fost recompartimentate pentru a avea grup sanitar în fiecare, iar la capitolul dotări s-a investit masiv în aparatură de ultimă generație care să crească nivelul calitativ al actului medical prestart la Dorohoi.

”Trebuie să facem în așa fel încât să păstrăm ce am moștenit bun, să modernizăm și să lăsăm ceva în urma noastră, ceva de calitate, ceva care să schimbe viața celor de lângă noi”, a completat primarul Dorin Alexandrescu.

Lucrările de modernizare a Spitalului Municipal Dorohoi vor fi finalizate în 2024, dar până atunci sunt deja secții care se mută în zonele modernizate.