Prima pagină » Prefectul Cornilă: ”Autostrada Pașcani – Suceava este o investiție strategică, necesară, la fel cum este și construirea Drumului Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani”
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă: ”Autostrada Pașcani – Suceava este o investiție strategică, necesară, la fel cum este și construirea Drumului Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani”

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a participat la dezbaterile publice a raportului privind impactul asupra mediului și a studiului de evaluare adecvată pentru proiectul ”Autostrada Pașcani-Suceava”, propus a fi amplasat în județele Botoșani, Suceava și Iași, organizate la sediul Primăriei municipiului Suceava și la primăriile comunei Tudora, județul Botoșani și Tătăruși, județul Iași.

”Autostrada Pașcani – Suceava este o investiție strategică, necesară, la fel cum este și construirea Drumului Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani. Investiții uriașe în infrastructura de transport, sprijinite de Guvernul României, cu beneficii directe pentru locuitorii județelor Botoșani și Suceava. Sunt două proiecte pentru care am făcut demersuri comune și pentru care vom face în continuare eforturi comune pentru a le realiza. Felicitări tuturor celor implicați, reușita se datorează bunei colaborări. Orice kilometru de autostradă înseamnă dezvoltare pentru noi”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Autostrada Pașcani-Suceava este prevăzută în Master Planul General de Transport al României (MPGT). Această autostradă face parte din coridorul de conectivitate 2 (Moldova), coridor care asigură legătura pe axa nord – sud între Moldova și Muntenia dar și între Ucraina/Moldova și Bulgaria, la nivel de tranzit continental.

Sectorul Pașcani – Suceava din autostrada A7 va avea o lungime de 62,971km, profil transversal de 26.00m, 5 noduri rutiere, 72 poduri și pasaje, 2 centre de coordonare și întreținere și câte 2 spații de servicii și parcări de scurtă durată.