Prima pagină » Decizie uriașă pentru Botoșani: Ciubotaru mai construiește o fabrică Electroalfa și ajunge la 5 facilități de producție
Economic

Decizie uriașă pentru Botoșani: Ciubotaru mai construiește o fabrică Electroalfa și ajunge la 5 facilități de producție

După ce a avut în 2022 o cifră de afaceri de 53 milioane euro și un profit de 3,9 milioane euro, omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru a decis să mai construiască o fabrică în Botoșani.

Deși a avut ca opțiune ca noua fabrică să fie construită în alt județ din apropiere, Electroalfa a decis să investească tot în Botoșani.

Grupul de firme Electroalfa Internațional a depus la Primăria municipiului Botoșani actele pentru demararea procesului birocratici de autorizare a construcției unei noi fabrici, a cincia facilitate de producție pe care firmele conduse de Mioara și Gheorghe Ciubotaru vor să o dezvolte.

”Prezenta documentație are ca obiect întocmirea unui Studiu Prealabil de Oportunitate, pentru terenul situat în Botoșani, Str. Peco nr.10A , CF nr. 65579; CAD nr. 65579 în vederea realizării obiectivului CONSTRUIRE FABRICA DE TRANSFORMATOARE DE DISTRIBUTIE – ETAPA II”, se precizează în documentația transmisă de Electroalfa Internațional către Primăria Botoșani.

Deja acolo a fost ridicată o fabrică de către Electrolfa și funcționează la capacitate maximă.

Primarul Cosmin Andrei a declarat că municipalitatea va veni în sprijinul investitorului botoșănean prin asfaltarea drumului către fabricile Electroafla de pe strada Peco.

Familia Mioara și Gheorghe Ciubotaru formează cel mai mare investitor privat din județul Botoșani de după Revoluție prin cele patru fabrici ridicate de la zero, un parc fotovoltaic, un cartier rezidențial.