Prima pagină » VIDEO Primăria Botoșani suprataxează cu 400% clădirile fostei mari companii Electrocontact
Administrație Economic Știri locale

VIDEO Primăria Botoșani suprataxează cu 400% clădirile fostei mari companii Electrocontact

Municipalitatea botoșăneană va suprataxa, în premieră, clădirile celei mai mari foste fabrici din perioada comunistă, Electrocontact.

Compania care deține fosta fabrică la care munceau mii de botoșăneni în vremurile de glorie, Grupul Industrial Electrocontact, al cărui acționar majoritar este omul de afaceri Gabriel Chiriac, va fi suprataxată de municipalitatea botoșăneană pentru că menține neîngrijite, dărăpănate, spațiile din proprietate.

”Am trimis către Direcția de Impozite și Taxe documentația pentru supraimpozitarea halelor și a fostei cantine din proprietatea fostului Electrocontact. Supraimpozitarea va fi de 400% și se va aplica din 2024 dacă până atunci proprietarul nu vine cu un proiect de modernizare”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul-șef și-a manifestat și speranța că proprietarul fostului Electrocontact va moderniza clădirile de birouri și halele de producție pe care le deține pentru a evita supraimpozitarea și pentru a oferi municipiului Botoșani un loc în care se vor putea desfășura multe activități de antreprenoriat.

Consiliul Local al municipiului Botoșani a aprobat prin vot supraimpozitarea spațiilor și terenurilor neîngrijite.