Prima pagină » Lovitura economică a secolului pentru Botoșani: Investitori din Egipt mut producția din Anglia și Elveția în Răchiți
Economic

Lovitura economică a secolului pentru Botoșani: Investitori din Egipt mut producția din Anglia și Elveția în Răchiți

SURSA FOTO: Economica.net

După spaniolii care investesc în fabrica din orașul Bucecea, o nouă investiție străină foarte mare va fi făcută în județ. Un grup de investitori din Egipt își mută facilitățile de producție în domeniul medical din Anglia și Elveția în comuna Răchiți, lângă municipiul Botoșani.

Aceasta este lovitura economică a secolului pentru județul Botoșani.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, a declarat că îi venea să plângă de fericire la întâlnirea cu investitorii egipteni.

”Nu era programată asta, m-am dus la Camera de Comerț și erau cinci oameni din Egipt care vor să facă o fabrică de medicamente sau echipamente medicale în Răchiți. M-am blocat de bucurie, mai aveam puțin și îmi dădeau lacrimi. Am lăsat tot programul. Le-am spus că fac tot ce pot eu, e ca fabrica mea, doar să facă fabrica. Le-am spus ”sunt omul vostru zi și noapte”. Cu 5, 10, 100 locuri de muncă este o investiție străină pentru Botoșani. Acesta este rolul meu al Camerei de Comerț”, a declarat Valeriu Iftime într-o emisiune la Tele M.

Informația a fost confirmată și chiar întărită de Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți.

Acesta susține că discuțiile cu investitorii din egipt se poartă de peste doi ani.

”Noi le-am pus la dispoziție deja un hectar de teren pentru prima investiție, deoarece vor fi în total 9 hale care se vor construi în Răchiți, în zona cuprinsă între Primărie și fabrica Five Continents. Am primit deja solicitare și pentru restul suprafețelor de teren de care au nevoie pentru a construi fabricile la noi. Au facilități de producție în Anglia și Elveția și vor muta la noi liniile de producție a unor echipamente pentru care au exclusivitate în Uniunea Europeană. Noi am făcut și vom face tot ce ține de noi pentru a atrage această investiție atât de importantă pentru Răchiți și Botoșani”, a declarat primarul Florin Bulgaru.

Edilul-șef al comunei Răchiți a spus că sprijinul oferit investitorilor are o singură condiție importantă, respectiv aceea ca firma să își declare sediul în comuna pe care o conduce pentru ca taxele să fie plătite acolo.

Proiectul grupului din Egipt ar urma să fie printre cele mai mari investiții străine din județul Botoșani din ultimii 30 de ani.