Prima pagină » Federovici a început ca din tun modernizările prin Anghel Saligny. S-a ajuns deja la asfalt pe Avrămeni-Panaitoaia-Dn24C
Administrație Știri locale

Federovici a început ca din tun modernizările prin Anghel Saligny. S-a ajuns deja la asfalt pe Avrămeni-Panaitoaia-Dn24C

Dacă în până în acest mandat eram învățați cu viteza melcului la tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare derulate de Consiliul Județean, am ajuns și la Botoșani să vedem că investițiile se pot face și repede, dacă se vrea.

Consiliul Județean condus de Doina Federovici a luat startul ca din tun în ceea ce privește modernizarea drumurilor județene finanțate prin programul Anghel Saligny.

Deja s-a ajuns la asfaltarea efectivă pe sectorul din drumul județean 294C, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C.

”Constructorul a așternut primul kilometru de asfalt peste stratul de balast stabilizat realizat pe un sens la ieșirea din #Avrămeni spre #Panaitoaia. De luni, începe turnarea balastului stabilizat pe celălalt sens de mers. În paralel, se continuă balastarea până la Panaitoaia în vederea turnării stabilizatului și pe aceste sectoare. Constructorul lucrează și la culeele și radierele podurilor. Valoarea totală a investiției, una dintre cele mai așteptate din județul Botoșani, este de 50 de milioane de lei, din care 41,5 milioane de lei o reprezintă finanțarea obținută prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferența de 8,5 milioane de lei este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani”, a postat Doina Federovici pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a dezvăluit și modul în care a ajuns CJ Botoșani de la ritmul de melc în ceea ce privește investițiile la un ritm normal.

”Consiliul Județean Botoșani și-a asumat realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, astfel încât în momentul deschiderii Programului Național de Investiții «Anghel Saligny» toată documentația tehnică a fost gata. În paralel cu semnarea cererii de finanțare am realizat, prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și licitația pentru execuția lucrărilor și am scurtat timpii necesari realizării acestei investiții atât de așteptată”, a concluzionat președintele CJ Botoșani.