Prima pagină » 10 milioane lei pentru rețeaua de gaz metan din Bălușeni. Doroftei: ”Facem atractivă comuna pentru investitorii privați”
Administrație Economic

10 milioane lei pentru rețeaua de gaz metan din Bălușeni. Doroftei: ”Facem atractivă comuna pentru investitorii privați”

Comuna Bălușeni urmează să scoată la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru rețeaua de gaz metan, după ce a primit o finanțare de 10 milioane lei pentru acest proiect. Primăria condusă de Claudiu Doroftei a primit finanțarea din fonduri guvernamentale și urmează pașii birocratici pentru scoaterea la licitație.

Primarul Doroftei a declarat că proiectul va duce atât la creșterea calității vieții locuitorilor, cât și la competitivitatea economică a comunei prin creșterea atractivității pentru agenții economici.

”Prioritățile mandatului meu de primar și promisiunile mele au fost investițiile, atât în infrastructura rutieră, cea școlară, cea sanitară și cea a utilităților. Suntem aproape de municipiul Botoșani, avem terenuri pe care se poate construi, acum vom investi în rețeaua de gaz și vom deveni atractivi și pentru investițiile private. Prin toate investițiile realizate facem atractivă comuna pentru investitorii privați”, a declarat Claudiu Doroftei.

Acesta a precizat că Bălușeni este una dintre comunele din Botoșani care investește și în conservarea patrimoniului și promovarea turistică.

”Investim în restaurarea unei biserici de lemn pentru că reprezintă trecutul nostru de care suntem mândri și are o valoare inestimabilă pentru Bălușeni și pentru județ. Avem o comună frumoasă și bogată din toate punctele de vedere, iar eu și echipa mea încercăm să punem în valoare totul, încercăm să atragem investiții pentru a restaura ce este de restaurat și a moderniza tot ce putem pentru ca pe viitor să fim atractivi”, a precizat Claudiu Doroftei.

Un dispensar medical cu aparatură de ultimă generație, o sală de educație fizică, sunt alte două investiții care vor începe în comuna Bălușeni.

Doroftei spune că a reușit să atragă multe finanțări pentru dezvoltarea comunei Bălușeni și pentru că beneficiază de un context administrativ și politic favorabil pentru investițiile pe plan local.

”Țin să mulțumesc doamnei președinte Doina Federovici pentru tot sprijinul acordat comunei Bălușeni și pentru toate investițiile realizate în județ și unde a inclus comuna noastră, dacă am fost eligibili. Eu vreau să atrag cât mai multe fonduri și cât mai multe investiții în Bălușeni, doamna președinte vrea să atragă cât mai multe fonduri și să realizeze cât mai multe investiții în județ pentru dezvoltare și modernizare”, a concluzionat Claudiu Doroftei, primarul comunei Bălușeni.