Prima pagină » Nova Apaserv pune panouri fotovoltaice pe două stații de tratare a apei, investiție de 3,8 milioane lei din fonduri europene
Economic

Nova Apaserv pune panouri fotovoltaice pe două stații de tratare a apei, investiție de 3,8 milioane lei din fonduri europene

Sistem de montaj panouri fotovoltaice pentru acoperis plan de 4kW putere instalata

Compania de apă a județului dă și primele semne că înceapă să ia măsuri inteligente pentru viitorul său. După ce a înlocuit magistrala de apă din zona Lebăda, Nova Apaserv a scos la licitație și prima investiție în sursele de energie regenerabilă în vederea scăderii costurilor cu energia electrică, iar pentru asta va folosi fondurile europene.

Pe 18 sptembrie va avea loc o licitație de 3,8 milioane lei pentru montarea de panouri fotovoltaice pe două stații de tratare a apei cu o putere totală montată de 714 kW.

Astfel, panouri de 400 kW vor fi montate pe stația de tratare a apei din Cătămărăști Deal, iar panori cu o putere instalată de 314 kW vor fi montate pe stația de tratare a apei din Bucecea.

”Sursa de finanțare pentru această investiție o reprezintă fondurile europene prin POIM”, a declarat Liviu Ștefan, directorul general al Nova Apaserv.