Prima pagină » Despre cazul Alexandrei, șefii Institutului Marius Nasta, Spitalul Timișoara și Institutul Matei Balș: ”REVOLTĂTOR”
Știri locale

Despre cazul Alexandrei, șefii Institutului Marius Nasta, Spitalul Timișoara și Institutul Matei Balș: ”REVOLTĂTOR”

Trei dintre cei mai cunoscuți medici și manageri de unități medicale din România s-au declarat dezgustați de cazul Alexandrei Ivanov, tânăra moartă în chinuri în Maternitatea Botoșani după ce nu a primit îngrijiri medicale timp de 7 ore chiar dacă sarcina i se oprise din dezvoltare.   

Ziarul Financiar a publicat un articol în care susține că Nu trebuie norme şi protocoale pentru a oferi îngrijire unui pacient în spitale. Nu este normal într-o ţară civilizată ca pacienţii să nu fie trataţi. Aceasta este opinia a trei medici care au răspuns unui apel ZF privind o reacţie a breslei medicale în ceea ce priveşte cazurile unor pacienţi ignoraţi în spitalele în care au ajuns.

Astfel, ZF a discutat cu medicii Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, şi Adrian Marinescu, managerul Institutului Matei Balş din Bucureşti.

”Spun la unison că îngrijirea unui pacient este responsabilitatea principală a medicilor, iar cazul pacientei care a murit în Spitalul Judeţean Botoşani după ce şapte ore nu a fost văzută de un medic este „revoltător“, scris ZF.

INTEGRAL AICI