Prima pagină » Federovici anunță lucrări de 4,76 milioane euro la Maternitate. Va fi modernizat și etajul unde a suferit Alexandra
Administrație Știri locale

Federovici anunță lucrări de 4,76 milioane euro la Maternitate. Va fi modernizat și etajul unde a suferit Alexandra

Cu botoșănenii în stradă revoltați de moartea Alexandrei Ivanov în Maternitate din cauza lipsei de îngrijiri medicale, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a anunțat care este stadiul proiectului de modernizare a clădirii Maternității Botoșani.

Clădirea Secției Exterioare de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani face obiectul unui proiect de reabilitare energetică, de reamenajare și modernizare a etajelor IV și V, a vestiarelor din zona de demisol și desființarea mansardei și montarea de panouri fotovoltaice.

Contractul de finanțare prin PNRR pentru acest proiect a fost semnat pe 19 decembrie 2022. S-a realizat deja Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și s-a trecut în etapa Proiectului Tehnic.

În urma realizării DALI, valoarea eligibilă a investițiilor care vor fi făcute la Maternitatea Botoșani este de 4,76 milioane euro, iar valoare neeligibilă a lucrărilor, asumată de către #Consiliul_Județean_Botoșani este de 491.922,46 euro, Lucrările neeligibile asumate de către #CJ sunt cele de reamenajare și modernizare a etajelor IV și V, precum și a vestiarelor din zona de demisol. Prin proiect vor fi realizate și patru stații de reîncărcare finanțate prin PNRR și una din fondurile Consiliului Județean Botoșani., precizează președintele CJ Botoșani.

Doina federovici susține că an de an s-au făcut investiții importante în modernizarea clădirilor Spitalului Județean, în dotarea cu echipamente de ultimă generație.

Din păcate, comportamente individuale iresponsabile ale unor cadre medicale aruncă o umbră asupra acestor eforturi făcute în ultimii trei ani de Consiliului Județean Botoșani. Dacă partea umană ține de fiecare individ în parte, de nivelul de empatie pe care fiecare dintre noi îl are, noi, ca administrație, vom face tot ceea ce este omenește posibil pentru a dezvolta baza materială a spiritului, așa cum am făcut-o și în ultimii ani”, a completat Doina Federovici.