Prima pagină » USR Botoșani: De ce ”neregulile de la maternitate” nu sunt făcute publice?
Politică Știri locale

USR Botoșani: De ce ”neregulile de la maternitate” nu sunt făcute publice?

Comunicat de presă: USR Botoșani condamnă în mod definitiv cele întâmplate la Maternitatea Botoșani. Din păcate, a trebuit, din nou, să moară cineva pentru a înțelege că ar trebui să luptăm împotriva unui sistem corupt până în  măduva oaselor.

Ne dăm seama iarăși că ar trebui, cu toții, să luăm atitudine în fața abuzurilor, să reacționăm imediat atunci când ne confruntăm cu lipsa de profesionalism, cu cei care așteaptă atenții sau vizite private pentru a-și face datoria profesională și morală.

USR Botoșani întreabă de ce rezultatele verificărilor DSP-ului nu au fost făcute publice. Autoritățile botoșănene și naționale, din domeniul sănătății, recunosc că s-au produs „nereguli în activitatea personalului spitalului aflat în serviciu” în noaptea în care s-a produs tragedia Alexandrei, dar refuză să le facă publice. De ce?

Din cele scrise chiar de ea, Alexandra a plătit prețul suprem pentru lipsa de empatie și profesionalism a unor cadre medicale. Deși Botoșaniul are medici cu care se poate mândri, sistemul creat de către politicul românesc este unul care, încă, încurajează atitudini de genul celei avute de medicul care trebuia să o salveze pe Alexandra. Sau pe alte botoșănence, ale căror istorisiri ne înfioară.

Sistemul sanitar și politicul românesc trebuie să se oprească, odată pentru totdeauna, din a mai apăra incompetenții și din a mai pune oameni neprofesioniști în funcții cheie. Un fost lăcătuș mecanic, fără o zi de experiență, măcar, într-un domeniu conex sistemului sanitar, este în fruntea Spitalului Județean de Urgență. Câtă trecere poate avea el în fața medicilor? Cum poate acesta să gestioneze tragedii ca aceea la care am asistat cu toții zilele trecute dar, și mai important, cum poate un om fără competențe în domeniu să prevină aceste tragedii?

Oamenii ieșiți în stradă trag un semnal de alarmă pe care cei cu putere de decizie nu mai au voie să-l ignore!

”Știm, veți spune că și noi facem parte din clasa politică, însă până să fim politicieni și până a avea funcții, suntem oameni. Mame, bunici, părinți, soț și soție. Avem familii. Ceea ce s-a întâmplat recent a distrus o familie. Cei ce sunt vinovați trebuie să plătească în fața justiției. Demisia sau suspendarea  nu sunt suficiente!

Condoleanțe familiei, Dumnezeu să o odihnească pe Alexandra și să le dea putere celor dragi ei să treacă prin aceste momente absurde.”, este mesajul transmis de Raluca Curelariu, unul dintre reprezentanții USR Botoșani.