Prima pagină » Eltrans se implică în încurajarea colectării deșeurilor electrice și electronice
Știri locale

Eltrans se implică în încurajarea colectării deșeurilor electrice și electronice

În perioada 21 august – 8 septembrie, locuitorii din Botoșani sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de Primăria Botoșani, Urban Serv, ADI Ecoproces, Eltrans și APM Botoșani organizează o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

Conform studiului ECOTIC din anul 2022 “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României cunoaște un punct de colectare a deșeurilor electrice în proximitatea reședinței sale. La întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un punct de colectare specializat.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populației în ceea ce privește accesul la soluții de debarasate a acestor tipuri de deșeuri, ECOTIC împreună cu partenerii locali, dezvoltă o serie de campanii de colectare menite să aducă în atenția localnicilor punctele de colectare pe care le au la îndemână.

Locuitorii din Botoșani au la dispoziție în cadrul campaniei:

– Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 50 kg DEEE – ex: mașină de spălat, frigider etc). Comanda de preluarea se va face telefonic la numerele 0231 517 007 și 0747 705 873.

– Predare la punctele municipale de colectare Urban Serv, deschise și în afara campaniei:

Piața Agroalimentară – str.Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor (Luni 09:00 – 16:00)
Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gara) (Marți si Joi 09:00 – 16:00)
Asociația nr. 63 (str. Independenței – vis a vis de Serconf) (Miercuri 09:00 – 16:00 și vineri 09: 00 – 13:00)

Pentru a încuraja comportamentul responsabil organizatorii oferă un premiu instant: cei care predau peste 20 kg deșeuri electrice predate vor primi 2 becuri LED.

Detaliile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro