Prima pagină » VIDEO Sute de botoșăneni au protestat în fața Maternității și au cerut DREPTATE pentru Alexandra: demisii și pușcărie pentru cei vinovați direct
Știri locale

VIDEO Sute de botoșăneni au protestat în fața Maternității și au cerut DREPTATE pentru Alexandra: demisii și pușcărie pentru cei vinovați direct

Tânăra mămică de 25 de ani care a murit în chinuri în Maternitatea Spitalului Județean de Urgențe ”Mavromati”, Alexandra Ivanov, după ce a fost ignorată ore la rând de cadrele medicale, a scos botoșănenii în stradă.



Pentru prima dată după Revoluție, botoșănenii au ieșit cu sutele în fața Maternității și au cerut dreptate pentru Alexandra și familia ei, aceasta având acasă trei copii.

Vlad Miron, fratele Alexandrei, a început să claxoneze din mașină și să se uite spre cer, iar toate celelalte autoturisme aflate în treacăt au început să claxoneze în același timp ca formă de omagiu pentru Alexadra, în timp ce sutele de botoșăneni prezenți la mitingul spontan au aplaudat.

Poliția a interzis apoi circulația pe tronsonul din fața Maternității deoarece  autoturismele care nu claxonau erau huituite.

”Vreau dreptate pentru sora mea! Nu am fost sunat de nimeni de la spital, de niciun medic, nicio asistentă să ne spună ceva. Și cu un animal ești mai uman decât cum au fost ei cu Alexandra”, a declarat Vlad Ivanov.

Botoșănenii au strigat spre Maternitate că s-au săturat să dea șpăgi la medici, s-au săturat de mamele tratete cu indiferență, de mamele care mor în spital, de tot dezinteresul unor cadre medicale și cer dreptate pentru Alexandra și familia acesteia.

Pe trotuarul din fața Maternității au fost aprinse lumânări ca la un altar, iar protestatarii au anunțat că vor ieși în stradă pentru manifestații și luni.