Prima pagină » VIDEO Miracolul economic de la Bucecea! Fabrici, depozite, clinică medicală și blocuri construite pe locul fostei fabrici de zahăr
Administrație Economic

VIDEO Miracolul economic de la Bucecea! Fabrici, depozite, clinică medicală și blocuri construite pe locul fostei fabrici de zahăr

Județul Botoșani are parte de un miracol economic în orașul Bucecea. Pe locul fostei fabrici de zahăr au apărut hale de producție și depozitare, clădirea unei viitoare clinici medicale private și se lucrează din plin la blocuri ANL. La aproape 20 de la raderea de pe fața pământului a fostei fabrici privatizate, Primăria Bucecea reușește să atragă investitori privați care să resusciteze viața economică a orașului și să dea un suflu nou județului.  

La sfârșitul anului 2021 zona platformei industriale abia scăpa de ruinele fostei fabrici de zahăr, prin efortul financiar al Primăriei orașului Bucecea și al Consiliului Județean Botoșani. Primarul Angel Gheorghiu a convins-o pe Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, să finanțeze o parte din costurile degajării terenului de resturile de clădiri și pentru extinderea rețelelor de utilități.

Până acum a fost construit un depozit de îngrășăminte, o fabrică de bioetanol și uleiuri care va începe să producă din septembrie, se construiește o clinică privată, iar primarul Gheorghiu a convins Agenția Națională a Locuințelor să construiască blocuri chiar pe terenul dintre fosta fabrică și parcul din apropiere.

”Mai avem loturi de teren pe care firmele concesionare încă nu au început investiții, dar continuăm să investim și noi în noi lucrări pentru a reuși să scăpăm și ultimele terenuri de resturile de construcții pentru a putea să le oferim investitorilor privați”, a declarat primarul Angel Gheorghiu.

Firma cu capital spaniol care a investit în fabrica de bioetanol a construit deja trei două hale și un corp administrativ și vrea ca în septembrie să înceapă producție, pentru asta urmând să angajeze până la 40 de persoane. De asemenea, în Bucecea se va reloca din Ardeal o importantă companie de transport mărfuri.

În apropierea platformei industriale va fi amenajat și un parc fotovoltaic.

Orașul Bucecea atrage investitori privați nu doar pe platforma fostei fabrici de zahăr, ci și la intrarea dinspre Botoșani. Un parc eolian va fi construit între Bucecea și Cucorăni, iar o companie cu capital românesc a construit unul dintre cele mai mari poligoane de tragere cu armament din zona Moldovei și îl va inaugura la sfârșitul acestei luni, fiind vorba despre o investiție consistentă. Pentru a veni în întâmpinarea acestor investiții, Primăria Bucecea extinde rețeaua de gaz metan și asfaltează drumul spre poligon.