Prima pagină » Marius Budăi demisionează după scandalul azilelor din Ilfov. Ciolacu: ”Este un gest de onoare, reacția firească în orice democrație”
Politică

Marius Budăi demisionează după scandalul azilelor din Ilfov. Ciolacu: ”Este un gest de onoare, reacția firească în orice democrație”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, Marius Budăi, va demisiona astăzi, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern. Marcel Ciolacu a spus că este un gest de onoare, fiind „reacţia firească a unui decident politic”, într-o asemenea criză. „Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat Ciolacu.

Budăi demisionează la o săptămână și jumătate de la perchezițiile făcute la azilele din Ilfov în care aveau loc abuzuri de neimaginat – bătrânii și pacienții cu dizabilități erau bătuți, înfometați, ținuți cu răni până la os și plini de fecale. Este prima demisie la vârf în tot acest scandal, care a dezvăluit că instituțiile statului fuseseră sesizate încă din toamna anului 2021 despre ororile din cele trei centre, în două dintre ele fiind implicați și apropiați ai ministrului Familiei, Gabriela Firea.

Sursa: hotnews.ro