Prima pagină » Popescu, Mitropolitul Teofan și protopopul Fercal au vizitat locul în care va fi amenajată casa memorială a păritelui Ilie Cleopa
Administrație Știri locale Visit Botoșani

Popescu, Mitropolitul Teofan și protopopul Fercal au vizitat locul în care va fi amenajată casa memorială a păritelui Ilie Cleopa

Primarul comunei Sulița, George Popescu, a vizitat împreună cu Î.P.S. Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dar și protopopul Petru Fercal și alte fețe bisericești locul în care va fi amenajată casa memorială a părintelui Ilie Cleopa.

Alături de delegația oficială au fost prezenți și mulți localnici din comuna Sulița.

Ieri a fost o zi încărcată cu emoție. Mulțumim Domnului pentru cum aranjează lucrurile. Săptămâna ușoară să avem, a declarat George Popescu.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei vrea să amenajeze într-un timp extrem de scurt casa memorială a părintelui Ilie Cleopa deoarece în 2025 acesta va fi canonizat, alături de alt nume mare din Botoșani, părintele Paisie Olaru.

Casa memorială a lui Ilie Cleopa va fi amenajată pe o proprietate donată de un localnic.

Primăria Sulița, condusă de George Popescu, a început o amplă campanie de promovare turistică prin două proiecte majore. Primul este Tabăra de creație care a început în această săptămână în parteneriat cu o universitate din Iași, al doilea fiind construirea casei memoriale a părintelui Ilie Cleopa.

În comună mai este și M;ănăstirea Cozancea, iar Primăria Sulița speră să obțină sprijinul autorităților județene pentru a moderniza drumul care duce la lăcașul de cult.