Prima pagină » Iftime, după ce ”specialiștii” au decis: ”Începem un nou sezon foarte bun pentru FC Botoșani”
Știri locale

Iftime, după ce ”specialiștii” au decis: ”Începem un nou sezon foarte bun pentru FC Botoșani”

Omul de afaceri Valeriu Iftime, finanțatorul principal al FC Botoșani, anunță că noul sezon al Superligii de fotbal va fi unul foarte bun pentru echipa pe care o conduce.

Iftime a făcut această declarație având drept bază ”analizele ”specialiștilor” care iau în calcul tradiția, bugetul, stadionul vechi și județul pe care-l reprezentăm ne plasează, ca în fiecare an, printre echipele de la retrogradare.

”Avem un antrenor care produce spectacol și rezultate și un lot bun, cu câțiva fotbaliști de mare valoare, așa că le vom demonstra tuturor o dată în plus că se înșeală! De când suntem în Liga I, cu excepția a 1-2 ani, prin 2019-2022, mai toți specialiștii întrebați ce echipe se luptă la titlu și care sunt la retrogradare au dat Botoșaniul la retrogradare. Așa cum bine știm, am demontat an de an aceste ziceri. Este lucrul care, sunt sigur, se va întâmpla și în acest an, când sunt destui care deja ne cântă prohodul. Sigur că, dacă facem o analiză din punctul de vedere al unui microbist care poate nu are întotdeauna toate informațiile, la multe capitole noi, FC Botoșani, nu stăm deloc bine, a postat Valeriu Iftime pe pagina sa de Facebook.

Suporteri puțini, doar Voluntari și Hermannstadt au istoric echivalent cu Botoșani în Superliga.

Printre puținele echipe fără stadion nou, doar Iași, Dinamo și Galați fiind în aceeași situație. Fără sprijinul financiar consistent al autorităților locale, cum se întâmplă la multe alte echipe din prima ligă, și din județul cu cel mai mic potențial economic prezent în Superligă.

Punând cap la cap astfel de considerente, specialiștii care vorbesc despre fotbal sunt tentați să ne treacă automat în categoria echipelor condamnate să lupte pentru evitarea retrogradării. Ei bine, eu spun că nu va fi în niciun caz așa nici în acest an, la fel cum nu a fost cazul niciodată de când am promovat în prima ligă. Convingerea mea este că, indiferent de mărimea bugetului unei echipe, corect și sănătos este ca acesta să fie pe măsura spectacolului oferit de echipă, a atractivității jocului practicat, tradusă prin afluxul de spectatori care vin la meciuri și a unei decențe a salariilor oferite fotbaliștilor, într-un raport corect cu performanțele obținute. În opinia mea, se vorbește cu foarte mare ușurință despre salarii lunare de 7.000, 8.000, 9.000 sau 10.000 de euro pentru fotbaliștii din liga 1, ca să nu mă refer la echipele de top, unde salariile sunt și mai mari, a completat Valeriu Iftime.

Acesta susține că demolarea actualului stadion și construirea unuia nou ar da un impuls fotbalului din Botoșani, la fel și cooptarea în echipa de antrenori a lui Marius Croitoru.

”Nu uitați că în 2020, la un moment dat, eram cea mai spectaculoasă echipă din liga 1, făceam cele mai bune vânzări și toată lumea se uita către noi ca la echipa care este cumva abonată la un loc în play-off. Sunt convins că revenim acolo! Botoșaniul este o echipă echilibrată, cu câțiva fotbaliști extraordinar de buni, cu un prim 11 pe care o să-l anunțăm în această săptămână și care o să le placă tuturor microbiștilor. Tot ce se întâmplă în clubul acesta, de la management și marketing și până la spectacolul fotbalistic, va face un pas în plus în noul sezon. Așa că vă invit să aveți încredere în ceea ce se petrece la FC Botoșani și, desigur, să fiți alături de echipă, pe stadion, la fiecare meci disputat acasă!”, a concluzionat omul de afaceri Valeriu Iftime.

SURSA: Pagina de Facebook a lui Valeriu IFTIME