Prima pagină » VIDEO Pilot din Cluj pentru balonul cu aer cald adus la Dorohoi la Zilele copilului
Administrație Știri locale

VIDEO Pilot din Cluj pentru balonul cu aer cald adus la Dorohoi la Zilele copilului

1 iunie reprezintă, ca în fiecare an, o sărbătoare locală în municipiul Dorohoi. Cu proiecte de investiții din fonduri europene și guvernamentale de zeci de milioane de euro, multe dintre ele în Învățământ, Primăria Dorohoi a început Zilele copilului ”Te iubesc Dorohoi!” încă de pe 31 mai, cu zeci de evenimente dedicate celor mici. Atracția zilei a fost balonul cu aer cald și scurtele plimbări în aer făcute cu acesta. Copii din Botoșani și Darabani, dar și din comunele limitrofe municipiului Dorohoi au mers să vadă cu ochii lor cum arată un balon cu aer cald și chiar să se urce pentru o scurtă călătorie în aer.

Primarul Dorin Alexandrescu a stabilit ca în toate cele trei zile 31 mai, 1 și 2 iunie, copiii să se poată bucura de acest balon cu aer cald pe întreaga perioadă a Zilelor Copilului, însă doar în funcție de condițiile atmosferice, fără a se pune în pericol siguranța acestora.

Fărcaș Alexandru este pilotul din Cluj care a ridicat de la sol primul balon cu aer cald în Dorohoi, atracția special adusă pentru copii la Zilele Copilului ”Te iubesc Dorohoi!”. Acesta susține că în România sunt doar 12 piloți de baloane cu aer cald, iar el la 29 de ani are deja o experiență de 7 ani în acest domeniu.  

Cu o zi înainte, pe 31 mai, primarul Dorin Alexandrescu și viceprimarul Cristian Dogaru au inaugurat Parcul Polonic, o investiție de 1,6 milioane euro din fonduri europene în cele 7 hectare transformate într-un parc unde sunt dotări la nivelul anului în care ne aflăm.

Zilele Copilului continuă la Dorohoi și pe 1 iunie va fi un concert The Motans.