Prima pagină » VIDEO Muncesc de rup, dar cu zâmbetul pe buze. Au cele mai gustoase căpșuni și investesc într-o fermă de struți
Agricultură Economic Știri locale

VIDEO Muncesc de rup, dar cu zâmbetul pe buze. Au cele mai gustoase căpșuni și investesc într-o fermă de struți

Liliana Zahariuc, Andy Zahariuc și Petronela Lupan au în frumosul sat Poiana, din comuna Brăiești, o fermă cu de toate și care înseamnă pentru ei un volum uriaș de muncă, dar cu toate acestea zâmbetul de pe fețe nu le dispare niciodată.

Căpșunile sunt vedeta fermei lor, fiind din soiurile cele mai gustoase.

Pandemia de Coronavirus a făcut ca tinerii fermieri Petronela Lupan și Andy Zahariuc, care formează un cuplu, să apeleze la promovarea de pe Facebook pentru vânzarea produselor. Așa au ajuns cunoscuți în tot județul, având clienți inclusiv din Suceava.

În acest an, pe lângă căpșuni, ceapă, cartofi, gladiole, culturi de câmp, viței și găini, Lupan și Zahariuc au decis să mai încerce ceva, tot din pasiune.

”Avem patru struți acum, doi de 8 luni și doi au mai puțin de 7 luni, iar ei încep să se ouă după doi ani”, a spus Petronela Lupan. Visul tinerilor fermieri este însă de a avea o fermă de 20 de struți.

”Andy vrea struți de când era mic și acum a ajuns să îi cumpere și să își trăiască visul”, a spus și mama acestuia, Liliana Zahariuc.

Căpșuni veți putea cumpăra de la ferma Zahariuc-Lupan abia peste vreo trei săptămâni, când veți putea vizita și cei patru struți care vor sta la baza următorului business plecat din pasiune din frumosul sat Poiana.