Prima pagină » Proiect privat lângă Spitalul Județean: imobil de P+7 cu clinică privată, 27 de apartamente și 43 locuri de parcare
Economic Știri locale

Proiect privat lângă Spitalul Județean: imobil de P+7 cu clinică privată, 27 de apartamente și 43 locuri de parcare

Un nou proiect imobiliar privat va fi dezvoltat pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani.

O firmă din Botoșani a depus documentația pentru PUZ – Studiu de oportunitate pentru o investiție imobiliară pe un teren de lângă Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”, pe Bulevardul ”Mihai Eminescu”.

Ținând cont că terenul este înconjurat pe o latură de instituții sanitare și pe două laturi de blocuri de locuințe colective, se propune ca parcela studiată să fie tratată în concordanță cu construcțiile învecinate, prin combinarea funcțiunii IS cu funcțiunea LIu1, respectiv clinică medicală la parter și etajul 1 combinat cu locuințe colective la etajele 2, 3, 4, 5, 6 și 7. Conform planșelor anexate, regimul de înălțime propus pentru această parcelă este de D+P+7E cu (4E, 6E și 7E retrase), se precizează în documentația depusă la autoritățile locale.

Terenul are o suoprafață de 1.177 mp din acte, 1622 din măsurători, iar pe 445 mp este o clădire sediu, solar și un garaj.

Potrivit documentației, la parter și primul etaj va fi amenajată o clinică medicală pe o suprafață desfășurată de 1163 mo, iar 27 de apratamente, etajele 2, 3,4, 5, 6 și 7,  dar și 43 de locuri de parcare la demisol și suprateran vor fi amenajate în acest proiect.

Terenul este situat în zona de protecție a monumentelor istorice Casa Ventura – 1872, Casa Uriașu Fisher, Casa Jean Goilav, Biserica Vovidenia 18334 și Casa Sofian-Arapu.