Prima pagină » Posibilă plângere penală față de primarul Andrei din cauza câinilor maidanezi. ”Este un abuz clar… Deși tânăr, practică o administrație tipică anilor 90”
Administrație Politică Știri locale

Posibilă plângere penală față de primarul Andrei din cauza câinilor maidanezi. ”Este un abuz clar… Deși tânăr, practică o administrație tipică anilor 90”

Primarul Cosmin Andrei a fost ”vedeta” conferinței de presă a USR Botoșani. După ce a fost lovit cu toate gropile de pe străzile din municipiu de către Marcel Gheorghiță, liderul USR organizația municipală, a venit rândul consilierei locale Raluca Curelariu să îl atace pe primar.

”Politica de tipul anilor 90 dusă de primarul Cosmin Andrei, pune în pericol botoșănenii

După tragedia din februarie, când un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de o haită de câini, USR a depus două proiecte esențiale – 1. Sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân și 2. Creșterea amenzilor pentru cei care își lasă animalele nesupravegheate.

Primarul Botoșaniului, deși tânăr, practică o administrație tipică anilor 90, o politică în care omul obișnuit nu contează. Pentru el, esențial este să dea bine în poze, pe modelul Doinei Federovici și să blocheze proiectele USR. Pe principiul, dacă el nu poate să facă ceva pentru oraș, atunci să nu facă nimeni. Legal, primăria Botoșani avea obligația să pună cele două proiecte în dezbatere publică și să le supună la vot”, a spus Raluca Curalariu.

Aceasta susține că, de exemplu, proiectul depus la Flămânzi în aceeași zi a și ajuns deja pe masa consiliului local Flămânzi.

”Primăria condusă de PSD blochează inițiativele USR strict din considerente politice, în ciuda faptului că botoșănenii au nevoie să fie protejați. E o politică meschină, în detrimentul cetățenilor. Este un abuz clar și atragem atenția primăriei Botoșani că nerespectarea prevederilor legale în îndeplinirea atribuțiilor, poate atrage răspunderea persoanelor vinovate, disciplinară, civilă sau penală – pentru abuz în serviciu pedepsit. de art. 297 Cod penal. Răspunderea disciplinară a secretarului poate fi atrasă conform art. 492 si 493 din codul administrativ”, a precizat Curelariu.

Consilierul local USR spune că primarul blochează mai multe proiecte ale sale, inclusiv pe cel de publicare a tututor contractelor Primăriei Botoșani.

”Domnule primar, ceea ce faceți este un abuz moral și legal iar politica meschină pe care o duceți este în detrimentul botoșănenilor. Să ai o astfel de tragedie la tine în oraș, să ți se pună pe masă o soluție prin care să protejezi botoșănenii, iar tu ca primar să refuzi să adopți o soluție doar pentru că vine de la USR, arată că vă pasionează cu totul alte interese decât ale botoșănenilor.”, a concluzionat Curelariu.