Prima pagină » USR Botoșani strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale
Politică

USR Botoșani strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale

De luni de zile, întreaga societate românească cere, unanim, același lucru: „Tăiați pensiile speciale!” Făcând tot posibilul să ignore acest apel, partidele aflate la guvernare par a fi convinse că opinia „non-specialilor” nu este suficient de relevantă. Mai mult, pentru a-și apăra interesele personale, PSD și PNL par a fi dispuse să refuze până și reforma cerută de Comisia Europeană, riscând astfel să piardă până la 3 miliarde de euro din banii cuveniți românilor.

Pensiile speciale nu sunt doar injuste, ci reprezintă și o uriașă gaură în bugetul țării. Numai în 2022, 12.000.000.000 de lei (da, 9 zerouri) au fost oferiți, în mod gratuit, acestor pensionari „speciali”, în timp ce, pentru restul românilor, media pensiei contributive a fost de doar 1.846 lei.

Până pe 11 mai, USR Botoșani îi așteaptă pe toți cei care doresc tăierea pensiilor speciale, pe Pietonalul Unirii, zona Muzeului Județean, să semneze pentru eliminarea acestora.

Dacă și tu ești de părere că fiecare român trebuie să fie la fel de „special” în fața statului, ajută-ne să le arătăm guvernanților că nu ne pot ignora!

Atunci când condițiile meteo ne permit, ne găsești la cortul USR,

de luni până vineri – începând cu ora 17;

sâmbătă și duminică – începând cu ora 15.