Prima pagină » ISJ Botoșani a încheiat un parteneriat cu CONAF pentru educație antreprenorială în școlile și liceele din județ
Administrație Știri locale

ISJ Botoșani a încheiat un parteneriat cu CONAF pentru educație antreprenorială în școlile și liceele din județ

Elevii din gimnaziu și licee vor învăța despre mediul de afaceri, noțiunile de bază despre antreprenoriat, drepturile și obligațiile antreprenorilor dar și ale angajaților.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a anunțat că a semnat un parteneriat cu Cristina Chiriac, președintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, în acest sens.

Un nou demers întreprins în perspectiva dezvoltării educației de calitate la nivelul județului Botoșani, este parteneriatul semnat astăzi, 27 aprilie, de către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani cu CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin.

„Pactul pentru Educație Antreprenorială” este dedicat dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul elevilor din învățământul gimnazial și liceal, din județul Botoșani. Este un demers prin care elevii sunt pregătiți pentru provocările și oportunitățile pe care le vor avea la finalizarea școlii. Mulțumesc Cristina Chiriac pentru colaborare și implicarea în sistemul de educație botoșănean, a declarat Bogdan Suruciuc.

Protocolul are ca scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, modalități noi și creative de predare și învățare, corelarea educației antreprenoriale cu o strategie coerentă, transparentă și eficientă de dezvoltare a pieței muncii din România, prin promovarea unei educații competitive la nivel european.