Prima pagină » Începe ”nebunia” lui Tîrzioru. Licitație de 10 milioane lei pentru renovarea energetică a 9 blocuri din Săveni
Administrație

Începe ”nebunia” lui Tîrzioru. Licitație de 10 milioane lei pentru renovarea energetică a 9 blocuri din Săveni

Pe 24 martie va avea loc licitația de 10,3 milioane lei organizată de Primăria orașului Săveni în cadrul proiectului ”Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiție RENOVARE ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR REZIDENȚIALE MULTIFAMILIALE NR. 24, C1, C2 , D3, D4, 41, D1, D2, V1, V2”.

Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni, a anunțat că 2023 va fi anul în care începe transformarea radicală a urbei pe care o conduce și că pe lângă investițiile în infrastructură, cum ar fi extinderea pietonalului, vor fi reabilitate și blocurile de locuințe private.



Primăria a atras fonduri europene pentru a moderniza blocurile de locuințe private pentru eficientizarea energetică a acestora, a reducerii consumului de energie, dar și a schimbării totale a imaginii orașului Săveni.

Blocurile vor fi dotate cu panouri fotovoltaice pentru a acoperi necesarul de energie pentru iluminatul în spațiile comune.

Detalii despre lucrările de 10,3 milioane lei la cele 9 blocuri de locuințe:



– Montare termosistem tip ETICS pe fațade din vata minerala bazaltica, 15 cm grosime , clasa de combustibilitate A1, densitate 100-150kg/m3 pentru zona de parter si minim 75-90kg/ m3 pentru restul etajelor, inclusiv tencuiala decorativa siliconica granulata 1.5mm grosime. In zonele unde exista termoizolații locale din polistiren expandat, efectuate de către locatari, acestea se vor desface si reface conform soluțiilor din proiect.

– Montare termosistem pe soclu din polistiren extrudat striat ignifugat XPS300 de 12cm grosime (coboară 50cm sub CTA), plasa fibre sticla+ hidroizolație+ tencuiala decorativa mozaicata, rezistenta la apa. – Montare termosistem in jurul ferestrelor cu polistiren extrudat ignifugat XPS, 3 cm grosime, profil de colt cu plasa, inclusiv tencuiala decorativa siliconica granulata 1,5mm grosime.

– Înlocuire uși accese din PVC/metal cu uși din profil de aluminiu, cu bariera de rupere punte termica și număr mare de închideri/deschideri repetate, utilizându-se montaj cu bandă precomprimată de etanșare a rosturilor, sticla termoizolatoare, low-e, dispozitiv de auto închidere.

– Termoizolație planșeu pod cu vata minerala bazaltica de 30cm grosime, cu rezistenta minima la compresiune cu o deformare de 10% la încărcarea de 30kPa+ membrana bariera de vapori, 0.2 mm, montata sub termoizolație pod + sapa turnata de 5cm pentru protecția termoizolării.

– Termoizolare planșeu peste subsolul neîncălzit cu polistiren expandat ignifugat EPS70 10 cm. Se va prelungi stratul termoizolant orizontal , pe verticala, pe o înălțime de 50cm la racordarea cu pereții din beton armat interiori si exteriori. De asemenea grinzile de planșeu se vor îmbrăca in termoizolație. – Înlocuire tâmplărie lemn/metal/PVC bicameral la ferestre cu tâmplărie PVC eficienta, cu rezistenta termica corectata R’>0,90 m2 K/W (Uw< 1,10 W/m2K) si fante de ventilare (reglare higroscopica) montata la fata exterioara a zidăriei si etanșată cu benzi de tipul Contega Solido Exo. Se vor înlocui toate glafurile exterioare.

– Termoizolarea caselor de scara si holurilor (spatii neîncălzite) adiacente apartamentelor (spatii Încălzite) la nivelul pereților cu 5cm de vata minerala si placaj din rigips rezistent la foc, întreaga structura având rezistenta la foc EI 90’, conf. Tabel 4.2.10 din PI 18, unde casele de scări din clădiri Încadrate in gradul II de rezistenta la foc se despart de restul clădirii cu pereți rezistent! la foc 90’. Vestibulul de acces in bloc se izolează într-o conformare similara la nivelul tavanului doar in situația in care deasupra se afla un apartament.

– Desfacere a șarpantelor existente si a învelitorilor , acestea fiind neconforme si se vor reface in totalitate din lemn ecarisat ignifugat cu învelitori noi din tabla tip rigla, accesorii si folie anti condens – Refacere a sistemului de preluare a apelor pluviale format din jgheaburi si burlane din tabla – Refacere trotuare perimetrale in grosime de 10 cm din beton simplu C20/25, panta 2%, spre exterior, dop de bitum perimetral.

– Reparații locale unde este cazul (fațade, subsol, atic, pod, etc.) Reparații locale unde se va înlocui tâmplăria exterioara. – Montare corpuri de iluminat in spatiile comune de tip LED, cu senzor de mișcare, automatizare.

– Montare sistem panouri fotovoltaice care sa acopere 100% din consumul de energie pentru iluminatul spatiilor comune.

– Demontare si remontare aparate AC si antene parabolice de pe fațada. – Închiderea balcoanelor deschise.