Prima pagină » Gireadă și Șoptică s-au dus la Ministerul Transporturilor pentru lărgirea la 4 benzi în Cătămărăști Deal: ”Este în a doua etapă”
Administrație Știri locale

Gireadă și Șoptică s-au dus la Ministerul Transporturilor pentru lărgirea la 4 benzi în Cătămărăști Deal: ”Este în a doua etapă”

De la ieșirea din municipiul Botoșani și până la ieșirea din Cătămărăști Deal, la intersecția cu drumul spre Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”, drumul va fi lărgit la patru benzi, câte două pe sens.

Astfel, adăugarea a încă o bandă pe sens pe tot tronsonul de drum național care străbate satul Cătămărăști Deal ar avea menirea să fluidizeze circulația celor care s-au mutat din municipiul Botoșani în localitatea din comuna Mihai Eminescu dar au locurile de muncă și școlile copiilor în continuare în Botoșani. Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a mers împreună cu deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, la Ministerul Transporturilor pentru a se interesa de stadiul la care se află acest proiect de investiții.



”Împreună cu dl. Deputat Costel Şoptică suntem la Ministerul Transporturilor pentru a verifica stadiul obiectivului de investiție prin care se va reabilita o porțiune din DN 29 B dintre Botoșani și Dorohoi, pe tronsonul cuprins între kilometrul 3+000 și kilometrul 6+200. Realizarea obiectivului presupune și extinderea părții carosabile prin crearea a încă două benzi de circulație pe o lungime de 3,3 km a DN 29 B care străbate satul Cătămărești-Deal, comuna Mihai Eminescu. În momentul de față obiectivul de investiție este în a doua etapă , respectiv etapa de verificare și evaluare a proiectului (CTE ) la Ministerul Transporturilor”, a postat primarul Verginel Gireadă pe contul său de Facebook.



Gireadă a insistat la lărgirea la două benzi pe sens să se facă între Botoșani și Intersecția drumului național DN 29B cu drumul național spre Bucecea, dar Ministerul Transporturilor a aprobat lărgirea doar până la intersecția cu drumul spre satul Ipotești, reședința comunei Mihai Eminescu.

250x250x

250x250x